Καταγγέλλουν προβλήματα και αδιαφορία στον Δρυμό

Για πλήρη αδιαφορία καταγγέλλει την επί σειρά ετών Τοπική Αρχή του Δρυμού, η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού.

Σε ανακοίνωσή της καταγράφει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και ταυτόχρονα στηλιτεύει «την αδιαφορία του Προέδρου της Κοινότητας Δρυμού όπως και κατά την προηγούμενη (5) πενταετή θητεία του».

Στην ίδια ανακοίνωση παρουσιάζει τηλεοπτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης ALTAS.tv η οποία κατέγραψε με την κάμερα προβλήματα της περιοχής.

Ακολουθεί το βίντεο με του κατοίκους του χωριού καθώς και η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΥΜΟΥ

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού είναι δίπλα στους κατοίκους του Δρυμού, ώστε να αναδείξουμε τα χρόνια προβλήματα του χωριού μας.Αυτά πρέπει επιτέλους να «φτάσουν» στα αυτιά των αρμοδίων και να δρομολογήσουν τις πολυπόθητες λύσεις που όλοι μας ζητούμε διακαώς εδώ και πολλά χρόνια. Έχοντας την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που μας βαρύνει ως αντιπολίτευση πήραμε πρωτοβουλία και αναδείξαμε το τεράστιο πρόβλημα του κεντρικού ρέματος που διέρχεται μέσα απο τον οικισμό του Δρυμού και έχει μετατραπεί σε «Αμαζόνιο», όπου σε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα και θα καταστραφούν περιουσίες.

Όμως βλέπουμε ενώ το ρεπορτάζ ήταν για το ρέμα που διέρχεται εντός του Δρυμού, οι συγχωριανοί μας έχουν τεράστια προβλήματα και τα βροντοφωνάζουν, προβλήματα που έχουμε αναδείξει τους 15 μήνες που έχουμε εκλεγεί.

Όλους αυτούς τους μήνες κινηθήκαμε γρήγορα, αποστέλλοντας έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβουμε υπεύθυνες απαντήσεις. Χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο όπως, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, συναντήσεις ώστε να δηλώσουμε έντονα την αγωνία και την ανησυχία μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Έπειτα απο την παρέμβαση μας και την μεγάλη διάσταση που πήρε το συγκεκριμένο θέμα, αναγκάστηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναγγείλει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για ανάθεση σε εργολάβο για καθαρισμό ρεμάτων και είναι προ των πυλών να ξεκινήσει τις εργασίες όπου θα συμπεριληφθεί και το κεντρικό ρέμα του Δρυμού. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διακρίνουμε την αδιαφορία του Προέδρου της Κοινότητας Δρυμού όπως και κατά την προηγούμενη (5) πενταετή θητεία του, ο καθαρισμός ρεμάτων που ήταν στην αρμοδιότητα των Δήμων και όχι στην Περιφέρεια, δεν λύθηκαν, όμως και για την ύδρευση, και για την αγροτική οδοποιία δεν έκανε καμία προσπάθεια για να λύσει τα προβλήματα του Δρυμού.

Αλλά ο Δήμος μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας την προηγούμενη θητεία των 5 ετών δυστυχώς δήλωσαν ένα βροντερό Απών!

Ο κάτοικος Δρυμού περίμενε και ακόμη περιμένει να νοιώσει ασφάλεια για την ίδια του την ζωή και την περιουσία του. Μέσα από τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψουμε άλλο κατήφορο στο Δρυμό, δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη του χωριού μας να συνεχίζεται!

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού καθημερινά αγωνίζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει για να δρομολογεί λύσεις για τα χρόνια προβλήματα του χωριού μας. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι εξ αρχής καλέσαμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας σε κοινό τόπο για κοινούς αγώνες, τον καλέσαμε σε συνεργασία με μοναδικό στόχο την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων που κατά την προηγούμενη θητεία του ο ίδιος δεν είχε επιλύσει.

Ο Πρόεδρος όμως επέλεξε το μονοπάτι της προηγούμενης θητείας του, επέλεξε να συνεχίσει το μονοπάτι της αλαζονείας, της έπαρσης και της αδιαφορίας για το χωριό μας! Η αγανάκτηση των κατοίκων του Δρυμού μας δίνει δύναμη για να φωνάξουμε ότι ήρθε η ώρα να λυθούν τα χρόνια προβλήματα. Δώστε δύναμη στη φωνή των εκλεγμένων της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού για να το πετύχουμε. “

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,