Υπάρχει ή όχι άδεια για προσωρινό σημείο εναπόθεσης ογκωδών; Εκτεθειμένη η αντ/ρχος «Καθημερινότητας»;

Αν ισχύουν όλα όσα αναφέρει στο Polites Oraiokastrou ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης, τότε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, είναι σε δύσκολη θέση. «Δεν δέχομαι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε δημόσια, ο κος Εδιρνέλης.

Αφορμή για το αυστηρό μήνυμα, ήταν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν φορτηγά του δήμου να ξεφορτώνουν μπάζα σε αυτοσχέδια χωματερή, και αιτία της έντονης ενόχλησης του δημοτικού συμβούλου, ήταν η απάντηση της αντιδημάρχου μπροστά στο σώμα των αιρετών.

Είναι σημείο προσωρινής εναπόθεσης, δεν αποποιούμαι των ευθυνών, είπε η κ. Δημητριάδου, συμπληρώνοντας πως θα καταθέσει τα χαρτιά στην πρόεδρο του ΔΣ (Λία Δρόσου) για να τα πάρει και να μην καθυστερεί.

Γρηγόρης Εδιρνέλης “Αλληλεγγύη – Ανατροπή”

«Είχα ζητήσει από το προηγούμενο συμβούλιο να μου αποστείλουν την προσωρινή άδεια εναπόθεσης ογκωδών που η κ. Δημητριάδου ισχυρίστηκε ότι είχε και μάλιστα την κουνούσε στα χέρια της, τονίζοντας πως: είναι δυνατόν να κυνηγάει χωματερές και να κάνει η ίδια; Τα ζήτησα λοιπόν όπως είχα το δικαίωμα. Έλεγε, ότι είναι στη διάθεσή μου τα έγγραφα».

Όπως σημειώνει ο κ. Εδιρνέλης, η απάντηση που πήρε μετά από 20(!) ημέρες από το αρμόδιο τμήμα της διοίκησης, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ισχυριζόταν η αντιδήμαρχος Σοφία Δημητριάδου, δηλαδή, με την περιβαλλοντική άδεια προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών την οποία φερόταν πως κρατούσε και κράδαινε στα χέρια της.

«Πήρα ένα email από την υπηρεσία του δήμου Ωραιοκάστρου στο οποίο μου ανέφεραν τη νομοθεσία, πως βγαίνει μία προσωρινή άδεια. Άλλο πράγμα ζητούσα, άλλο πράγμα μου έδωσαν, μου έδωσαν αυτό που ήξερα. Εγώ όμως ήθελα να δω την προσωρινή άδεια που ισχυριζόταν η κ. Δημητριάδου ότι έχει και η οποία αφορούσε, φωτογραφίες και καταγγελίες ενός άλλου δημοτικού συμβούλου (ενν. του κ. Κανταρτζή), ότι φορτηγά του δήμου ρίχνουν μπάζα και απορρίμματα σε περιοχή οικόπεδο του δήμου Ωραιοκάστρου.»

«Αυτό το email  που πήρα ως απάντηση» συνέχισε ο κ. Εδιρνέλης «πραγματικά με εξόργισε, γιατί το ερώτημα που έκανα εγώ δεν ήταν αυτό. Ήταν για το συγκεκριμένο σημείο το οποίο εναπόθετε τα απορρίμματα η δημοτική αρχή, αν είχε ήδη την προσωρινή άδεια.»

«Όπως φαίνεται δεν την έχει, ενώ είχε ισχυριστεί ότι την κρατά στα χέρια της. Το άκουσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, το είδαν οι πολίτες μέσα από το διαδίκτυο ότι είναι στα χέρια της η προσωρινή άδεια, η οποία τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει».

Στο απαντητικό email, όπως είπε ο κ. Εδιρνέλης, αναφερόταν και το «Πράσινο» σημείο του Δήμου Ωραιοκάστρου: στη θέση «Μπεϊλίκ Νεοχωρούδας.»

«Στην απάντηση λέει ότι υπάρχει στη Νεοχωρούδα πράσινο σημείο και πως ο Δήμος έχει κινήσει τη διαδικασία για δύο σημεία ακόμα. Και το ερώτημα είναι το εξής: αφού υπάρχει «Πράσινο» σημείο στη Νεοχωρούδα, γιατί δεν έριχναν τα απορρίμματά τους εκεί» κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος.

Ακολουθεί το video με τα όσα είχε πει για το προσωρινό σημείο εναπόθεσης του δήμου Ωραιοκάστρου η αντιδήμαρχος “Καθημερινότητας”, Σοφία Δημητριάδου, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη:

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: