Οργή ΔΑΣΩ για τη διανομή ωρών – Οι «κλίκες», οι «ανεπαρκείς», οι «συμφεροντολόγοι»

Με μία σκληρή, για πολλούς προσβλητική ανακοίνωση σε βάρος των πρώην και νυν εντεταλμένων συμβούλων αθλητισμού, Δαμιανού Ιωσηφίδη και Άγγελου Πανούση, απαντά στη διοίκηση του δήμου το Δ.Σ. του ΔΑΣΩ, σχετικά με το πρόγραμμα διανομής ωρών χρήσης των κλειστών και ανοιχτών χώρων άθλησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, που έλαβε -μαζί με τα υπόλοιπα Αθλητικά Σωματεία- στα χέρια του πριν από λίγες ημέρες.

«Οι εντεταλμένοι και οι “άμισθοι” αντιδήμαρχοι κάνουν “σημεία και τέρατα” σε βάρος του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου» αναφέρει ο Αθλητικός Σύλλογος, υποστηρίζοντας πως ο κος Ιωσηφίδης «εξόρισε» την ομάδα ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Νεοχωρούδας παρουσιάζοντας στη συνέχεια (όπως λέει) μία «άκρως αλαζονική συμπεριφορά ανθρώπου που έχει εξουσία», ενώ ο κος Πανούσης, δεν μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα (για Κονταξοπούλειο) που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ομάδων, θέτοντας το ερώτημα: «είναι τόσο ανεπαρκής;».           

Στο τέλος μάλιστα της ανακοίνωσης, το ΔΣ του ΔΑΣΩ καλεί τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου να σπάσει το «απόστημα  και  την  κλίκα  που  υπάρχει  στον αθλητισμό  του  Ωραιοκάστρου» σημειώνοντας νωρίτερα, ότι οι εγκαταστάσεις του ανήκουν στα παιδιά του Ωραιοκάστρου, που πρέπει έχουν ίσες δυνατότητες άθλησης.

Τι προκάλεσε όμως τη σωρευμένη «οργή» του Αθλητικού Σωματείου, ποιο το «απόστημα» και ποια η «κλίκα»; Είναι ερωτήματα που θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις από το ΔΣ του Συλλόγου.

Ο ΔΑΣΩ «κατηγορεί» τον κ. Πανούση για ταύτιση του προγράμματος με αυτό που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση, του Αστέριου Γαβότση, που «ήταν» όπως αναφέρει η ανακοίνωση «από τους μεγαλύτερους “διώκτες” του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο».

Το θέμα είναι τώρα, πώς θα αντιμετωπίσει η διοίκηση τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν από το ΔΑΣΩ και αυτές που ενδεχομένως μπορεί να έρθουν από τα υπόλοιπα Αθλητικά Σωματεία.

Πάντως η έγκριση του προγράμματος των ωρών στους Συλλόγους θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμα διανομής των ωρών μέσω μοριοδότησης, «πατώντας» αυστηρά στον Κανονισμό Λειτουργίας των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων – γυμναστηρίων του Δήμου Ωραιοκάστρου (119/2019 απόφαση) που ψηφίστηκε πέρυσι από το ΔΣ.

Μέσα στον νέο κανονισμό εκτός των άλλων:

  • αναγράφεται αναλυτικά ο τρόπος μοριοδότησης βάσει κατηγορίας τμημάτων, αριθμού αθλητών, συνεργασιών συλλόγων κ.α.,
  • αναγράφεται το θέμα της παραχώρησης γραφείων και αποθηκών (έναντι αντιτίμου),
  • αναγράφεται το θέμα του αντιτίμου παραχώρησης αθλητικών χώρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν δαπάνες συντήρησης και φθορών.

Ακολουθεί το ΔΤ του ΔΑΣΩ:

……….

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε για πρώτη φορά με την νέα διοίκηση του δήμου, αφού αφήσαμε έναν χρόνο να αντιληφθεί τα χρόνια προβλήματα με την κατανομή των ωρών των γηπέδων.

Το γραφείο αθλητισμού όμως, οι διάφοροι εντεταλμένοι και οι «άμισθοι» αντιδήμαρχοι κάνουν «σημεία και τέρατα» σε βάρος του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου.

Έφθασε στο σημείο ο «άμισθος» αντιδήμαρχος κος Ιωσηφίδης να «εξορίσει» την ομάδα ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας στο γήπεδο της Νεοχωρούδας. Αυτό ήταν απόρροια αιτήματος του συμπολίτη συλλόγου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» επειδή ανέβηκε λέει κατηγορία στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ο ίδιος βέβαια, ο «άμισθος» αντιδήμαρχος, έσπευσε να το ικανοποιήσει το αίτημα τους, απλώς κοινοποιώντας το σε εμάς.

Φαντάζεστε αγαπητοί συμπολίτες Ωραιοκάστρου αν ο Σύλλογος μας, όταν με την ομάδα γυναικών βόλεϊ ήταν στην Α΄1 ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία, ζητούσε αποκλειστική χρήση του Κονταξοπούλειου ???

Ούτε καν πέρασε από το μυαλό μας τέτοια σκέψη. Σαν Σύλλογος ηγέτης έπρεπε να σεβαστούμε όλους τους συλλόγους του Ωραιοκάστρου χωρίς αλαζονεία, έπαρση, αντιπαλότητα και ρεβανσισμούς και βέβαια αυτό πράξαμε.

Οι εγκαταστάσεις του δήμου ανήκουν στα παιδιά του Ωραιοκάστρου που πρέπει έχουν ίσες δυνατότητες άθλησης.

Απαίτησε δε το γραφείο αθλητισμού, από προπονητή του Συλλόγου μας λίστα ότι οι αθλητές και οι οικογένειες τους είναι κάτοικοι Ωραιοκάστρου, για να μας παραχωρήσει ώρες προπόνησης στο δημοτικό γήπεδο Ωραιοκάστρου. Λες και το γήπεδο είναι δικό του, μια άκρως αλαζονική συμπεριφορά ανθρώπου που έχει εξουσία.

Μετά από αυτό του το κατόρθωμα του δώσαμε εγγράφως τις προτάσεις μας για την κατανομή των ωρών στο Κονταξοπούλειο. Όπως όλοι σας γνωρίζετε αγαπητοί συμπολίτες πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας ΔΑΣ Ωραιοκάστρου είναι τα αντικειμενικά κριτήρια και όχι τα πολιτικά κριτήρια ή η κατανομή να γίνετε από την «σκληρή» και κλειστή ομάδα του γραφείου αθλητισμού που χρόνια «διαφεντεύει» τον αθλητισμό στο Ωραιόκαστρο.

Πριν καν ασχοληθεί με το θέμα των ωρών, μάθαμε ότι ο «άμισθος» αντιδήμαρχος κος Ιωσηφίδης παραιτήθηκε.

Η τοποθέτηση του νέου εντεταλμένου κου Αγγέλου Πανούση έφερε μεγαλύτερα προβλήματα αντί να μας τα λύσει. Φυσικά αρνήθηκε να δώσει λύση, στην γηπεδότητα ποδοσφαίρου του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, επαναφέροντας την γηπεδότητα στο Ωραιόκαστρο, ισχυριζόμενος ότι ήταν απόφαση άλλου και δεν θα γίνει αυτός ο «κακός» της υπόθεσης και ότι στόχος του είναι να επανεκλεγεί.

Μοιραία φτάσαμε και την κατανομή των ωρών στο Κονταξοπούλειο. Ο ίδιος είχε ήδη ενημερωθεί από τους άλλους συλλόγους και μας ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να κρατήσει το ίδιο πρόγραμμα με το περσινό που ήταν ίδιο με το προπέρσινο. Δηλαδή το πρόγραμμα που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου του δημάρχου κου Γαβότση του οποίου η διοίκηση, όπως γνωρίζετε αγαπητοί συμπολίτες Ωραιοκάστρου, ήταν από τους με μεγαλύτερους «διώκτες» του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Ο κος εντεταλμένος δηλαδή δεν μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και αντικειμενικές απαιτήσεις των ομάδων. Είναι τόσο ανεπαρκής;; Από την άλλη παραδέχεται τα αντικειμενικά κριτήρια που του παρουσιάσαμε είναι αληθή. Πρότεινε δε η κατανομή των ωρών, για τα τμήματα υποδομών, να γίνει με αναλογία ένα προς ενάμιση (1/1,5) χωρίς να μπορεί να το αιτιολογήσει. Προφανώς είναι μια αναλογία που χρησιμοποίει ο ίδιος για να λύνει τα προβλήματα, εν προκειμένω όμως τα δημιουργεί, προφανώς «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». Για τα τέσσερα (4) αγωνιστικά τμήματα ενηλίκων του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου παραχώρησε τεσσεράμισι (4,5) ολόκληρες ώρες προπόνησης (επιπλέον μας παραχώρησε ώρα Σάββατο βράδυ 20:30-23:00 & Κυριακή μεσημέρι 15:00-17:00). Στους άλλους συλλόγους για τρία (3) αγωνιστικά τμήματα ενηλίκων παραχώρησε εννέα (9) ώρες χωρίς να δίνει ώρες το Σαββατοκύριακο. Μόνον το ΔΑΣ Ωραιοκάστρου έχει αυτό το «προνόμιο»

Κατέληξε πάλι στο ότι το «θέμα είναι πολιτικό».

Τι εννοεί ο κος εντεταλμένος όταν λέει ότι είναι πολιτικό το θέμα ;;;

Ότι οι ψηφοφόροι του είναι στους άλλους αθλητικούς συλλόγους, έχοντας αυτό ως κριτήριο τους ευνοεί, ή ότι οι γονείς των μικρών αθλητών του Συλλόγου μας δεν ψηφίζουν στο Ωραιόκαστρο ή δεν ότι δεν είναι ψηφοφόροι του, γι αυτό μας αδικεί ;;;

Αν είναι γι αυτό να το φροντίσουμε κε Πανούση να σας … «μαυρίσουμε».

Ο αθλητισμός κε Πανούση είναι ανεξάρτητος και δεν θα υποκύψει στις πολιτικές βλέψεις και σκοπιμότητες ούτε τις

δικές σας ούτε κανενός άλλου.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ζητούμε την παρέμβαση σου ώστε να αρθούν οι αδικίες που διαπράττουν οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι που εσύ ο ίδιος τοποθετείς αλλά δεν γνωρίζεις τι πράττουν.

Είναι η πρώτη φορά που ζητούμε τον δήμαρχο να παρακάμψει την ιεραρχία και να λύσει επιτέλους αυτός ο ίδιος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα προβλήματα της κατανομής των ωρών, χρόνια προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Απάλλαξε τον αθλητισμό από τις κλίκες, τους ανεπαρκείς και τους συμφεροντολόγους.

Σπάσε το απόστημα και την «κλίκα» που υπάρχει στον αθλητισμό του Ωραιοκάστρου

Το ΔΣ του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,