Επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (KKE) καταγγέλλει ο Δ. Ωραιοκάστρου

Για επίθεση «δολοφονίας χαρακτήρα» από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με σκοπό να πληγεί η εκλεγμένη πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Μαρία Αραμπατζίδου, κάνει λόγο η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σε μία ανακοίνωση με ιδιαίτερα σκληρό ύφος τονίζει πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια ορισμένων να επιτεθούν κατά του εκλεγμένου Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου με άθλιες μεθόδους που ανήκουν σε άλλες εποχές.  

Αφορμή στάθηκε το δελτίο τύπου που προηγήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία ουσιαστικά ζητούσε την παραίτηση ή αλλιώς την καθαίρεση της προέδρου Τοπικού.

Καθοριστικό ρόλο για τις αλληλοκατηγορίες ένθεν κακείθεν έπαιξε το … «ανοικτό μικρόφωνο» μετά τη λήξη του τοπικού συμβουλίου.

Ο τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν αντιλήφθηκε πως είχε αφήσει ανοιχτό το μικρόφωνό του και -σύμφωνα με την πρόεδρο του Τοπικού- ακούστηκε να παινεύει τον εαυτό του για το πως αντιμετώπισε (σε συγκεκριμένο θέμα που έφερε στο Τ.Σ) την πρόεδρο, Μαρία Αραμπατζίδου, μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για την ίδια.

Ακολουθεί η απάντηση της διοίκησης του δήμου και το δελτίο τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης:

Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση για το Τοπικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Φωνάζει ο κλέφτης…

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας ορισμένων να επιτεθούν κατά του εκλεγμένου Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου με άθλιες μεθόδους που ανήκουν σε άλλες εποχές.

Οι αφορμές που ως τώρα έχουν βρει για να δικαιολογήσουν τις σταλινικές τους πρακτικές δεν έχουν καμία σημασία διότι δεν είναι παρά μόνο αυτό: αφορμές.

Σημασία έχει το πραγματικό τους κίνητρο το οποίο και είναι η δολοφονία χαρακτήρα με στόχο την εκλεγμένη πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Μαρία Αραμπατζίδου.

Μόλις πριν λίγες μέρες, άλλωστε, ο σεξισμός τους, η εμπάθεια και το μένος τους δημοσιοποιήθηκαν ανοιχτά σε πανελλαδική εμβέλεια, ώστε κάθε πολίτης, όχι μόνο του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά της χώρας ολόκληρης να γνωρίζει πλέον περί τίνος πρόκειται.

Αντί δημόσιας συγνώμης, αντί μεταμέλειας, αντί ντροπής… ο τοπικός σύμβουλος, που ήταν υπεύθυνος για τον διασυρμό, τον δικό του και της παράταξής του, σε εθνικό επίπεδο βγαίνει σήμερα στη σέντρα και έρχεται να ζητήσει και τα ρέστα.

Ζητά την «καθαίρεση» εκλεγμένης προέδρου, αντί να αυτοκαθαιρεθεί ο ίδιος από ντροπή.

Χωρίς τσίπα, χωρίς αιδώ, διαφημίζει τις ολοκληρωτικές μεθόδους της παράταξής του, τις ίδιες μεθόδους, αλλά με άλλα μέσα, που είδαμε σοκαρισμένοι χθες να χρησιμοποιούν κατά τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκεί προπηλάκισαν χαρακτήρες.

Εδώ δολοφονούν χαρακτήρες.

Καταγγέλλουμε το θράσος και  τις απαράδεκτές τους μεθοδεύσεις και τους καλούμε να απολογηθούν δημόσια, αντί να παρακωλύουν το έργο του εκλεγμένου Τοπικού Συμβουλίου και να επιτίθενται στην πρόεδρό του.

———

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Τ.Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το Τοπικό Συμβούλιο για πολλούς μήνες ουσιαστικά έχει παραλύσει, με  ευθύνη βασικά της Προέδρου του. Πρόκειται για ένα προεδρείο που με νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στηριζόταν στην ισχνή «πλειοψηφία» των 3 στους 11 συμβούλους και παρά ταύτα, δεν φρόντισε να τηρήσει στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχει μία γενικότερη αναγνώριση του ρόλου του.

              Επανειλημμένα παραβιάστηκαν κανόνες λειτουργίας που ισχύουν για όλα τα συλλογικά όργανα. Λ.χ. δεν συγκλήθηκε από την Πρόεδρο έκτακτο συμβούλιο, ενώ το ζήτησαν όλα τα λοιπά μέλη. Απαράδεκτα, δεν έθεσε σε ψηφοφορία πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση του τρόπου λειτουργίας. Πρόσφατα, από την ίδια, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ψήφισμα της Λ.Σ. στο οποίο καταδικάζονταν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί της κατά του συμβούλου της Λ.Σ., οι οποίοι στηρίχθηκαν σε ιδιωτική συνομιλία του, εκτός του χρόνου συνεδρίασης. Επιπλέον, προέβηκε σε αυθαίρετη καθαίρεση της Αντιπροέδρου. Τέλος, οι μέχρι τώρα αδικαιολόγητες τηλεδιασκέψεις (ενώ στα σχολεία στριμώχνονται μέχρι και 27 παιδιά στις τάξεις), διευκόλυναν, πέραν των άλλων και τον αυταρχικό έλεγχο – κλείσιμο των μικροφώνων σε ενοχλητικές απόψεις.

              Το αποτέλεσμα είναι ότι στο Συμβούλιο ούτε καν συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως: η κατάσταση στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, τα προβλήματα του Γ΄ Γυμνασίου, το κλείσιμο του ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου και οι απολύσεις εργαζόμενων, τα σχέδια του Δήμου για Αιολικά Πάρκα και για καύση απόβλητων στην «Ενεργειακή Α.Ε.», η κατάσταση των δρόμων, το ΣΒΑΚ κλπ.

              Κατά την άποψή μας, δεν πρόκειται για ανικανότητα. Πρόκειται για την εφαρμογή στο συγκεκριμένο όργανο μίας τακτικής  της δημαρχιακής παράταξης που αποσκοπεί να περιοριστούν οι παρεμβάσεις της Λ.Σ. και όχι μόνο, τόσο στο Τοπικό όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

              Η μόνη λύση για την στοιχειώδη λειτουργία του συλλογικού αυτού οργάνου είναι η παραίτηση ή άλλως, η καθαίρεση της Προέδρου του.–

                                                                                                              31-10-2020

                                                                                     ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,