Μια ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Άρθρο γνώμης από τον Θ. Κουτρούκη

του Θεόδωρου Α. Κουτρούκη

  • (Αναπληρωτής Καθηγητής/Associate Professor -Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) 

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μια έκπληξη περίμενε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του δήμου. Το σώμα αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Σε μια εποχή που η εθνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, η διοίκηση του δήμου έκανε τη σωστή κίνηση παρέχοντας μια ανακούφιση στο διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και εταιριών.

Δικαιωματικά τη μερίδα του λέοντος των επευφημιών για την έξυπνη και κοινωνικά ευαίσθητη αυτή πρωτοβουλία λαμβάνει η δημοτική αρχή.

Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονηθούν και εκείνοι που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην οικονομικά παράλογη απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να εκτοξεύσει στα ύψη τα δημοτικά τέλη πλήττοντας καίρια τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, που ήταν εγκατεστημένα στο δήμο μας.

Ας θυμηθούμε πως μερικοί συμπολίτες μας προσπάθησαν με προσφυγές, αρθρογραφία,  διαμαρτυρίες και παραστάσεις να αντισταθούν στην κοντόφθαλμη αυτή πολιτική. Πολλοί αδιαφόρησαν. Και άλλοι απλά χαμογελούσαν «κάτω από τα μουστάκια τους».

Εκείνοι οι συμπολίτες μας, που αντέδρασαν στην αβελτηρία μπορούν πλέον  να χαίρονται και να νιώθουν δικαιωμένοι με το ξεκίνημα της επιστροφής στην κανονικότητα. Σε ένα δήμο που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να πορευτεί στο μέλλον με σχέδιο και φιλοδοξία.»    

==========

      (Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,