ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου: Επαναπρόσληψη συμβασιούχων – «ρευστό» στα ταμεία από το ΥΠ.ΕΣ!

Η χρηματοδότηση που επετεύχθη από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου χωρίς μάλιστα «να επιβαρύνονται οι δημότες ούτε με ένα ευρώ», αναμφίβολα αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Το πρόσημο που μπορεί κάποιος να δώσει στο αποτέλεσμα «της προσπάθειας αυτής του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη», δε μπορεί να είναι άλλο από θετικό. Διότι, πέραν του … «δωρεάν» ρευστού που μπαίνει στα ταμεία του Δήμου για τις καθημερινές υποχρεώσεις των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, επαναπροσλαμβάνονται με αναδρομική ισχύ όλοι όσοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ΚΔΑΠ βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά την αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων τους (31 Αυγούστου 2020).

Θα μπορούσε βέβαια να ισχυριστεί κανείς, πως δόθηκε λύση σε ένα σημαντικότατο κομμάτι ενός μείζονος προβλήματος που αν δεν ήταν αυτή η διοίκηση, πιθανόν και να μην υπήρχε.  

Γεγονός όμως είναι, πως ο Παντελής Τσακίρης, με τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης να είναι καταγεγραμμένες και να αποτυπώνονται ξεκάθαρα, ενίοτε και με σκληρές αντιπαραθέσεις μέσα στα ΔΣ, φαίνεται να τηρεί, επί του παρόντος, όσα υπόσχεται μέχρι τώρα. Αυτό προφανώς προσμετράται στα θετικά του…

Ακολουθεί το ΔΤ της διοίκησης του Δήμου σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π. Τσακίρης: «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ»

Απέδωσαν καρπούς οι συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες ούτε με ένα ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική απόφαση επιχορηγεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, για την ορθή λειτουργία των ΚΔΑΠ και σηματοδοτεί την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει στις 31 Αυγούστου 2020.

«Δράσαμε αποφασιστικά και μεθοδικά, ώστε να πετύχουμε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου μας. Προσωπικά ο ίδιος μετέβην στην Αθήνα δύο φορές και είχα συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας για το θέμα. Ζήτησα να δοθεί επιχορήγηση στον Δήμο, με στόχο να μπορούμε να λειτουργούμε τις δομές των ΚΔΑΠ. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι τα καταφέραμε. Θα συνεχιστεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ και κανένας από τους εργαζόμενους δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, αφού εξασφαλίσαμε τα απαραίτητα χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά ότι η χωρίς ολιγωρίες δράση μας αφήνει θετικό αποτύπωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Μέσω της επιχορήγησης θα καλυφθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) των ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου και των Νομικών Προσώπων τους στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι πόροι της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για τον ετήσιο κύκλο 2020-2021.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2020.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,