Την Κυριακή το πρώτο κρας τεστ για τον Π. Τσακίρη

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής θα συνεδριάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η νομοθεσία αναφέρει ότι η εκλογή θα μπορούσε να γίνει το αργότερο την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο Παντελής Τσακίρης επιλέγει να μην εξαντλήσει αυτή την προθεσμία.

Αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης είναι η κρίσιμη εκλογή του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής. 

Αναμφίβολα, η εκλογή του Προέδρου του Δ.Σ έχει τον χαρακτήρα κρίσιμης δοκιμασίας για τον νέο δήμαρχο, ο οποίος έχει ήδη μπει -χωρίς περίοδο χάριτος- στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσακίρης φαίνεται να μετράει το κάθε «κουκί» προκειμένου να πιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει την πλειοψηφία των 17 δημοτικών συμβούλων που απαιτείται για την εκλογή του προέδρου του Δ.Σ. Εν προκειμένω του Άγγελου Πανούση (Δύναμη Δημιουργίας). 

Πρόκειται όμως για μία δύσκολη εξίσωση για τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, διότι έρχεται να προστεθεί και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο το οποίο φαίνεται τελικά να μην «καλύπτει» πλήρως την επιλογή προέδρου Δ.Σ από άλλη δημοτική παράταξη. Και αυτό γιατί αν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από διαφορετική δημοτική παράταξη και στη συνέχεια διαγραφεί από τον επικεφαλής αυτής, αυτομάτως εκπίπτει του αξιώματός του.

Είναι ένα θέμα που εξετάζει πολύ προσεκτικά ο Παντελής Τσακίρης ο οποίος φέρεται να έχει έτοιμο «plan B». 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,