Θ. Καράογλου: Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται σε Λητή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, μέχρι το 2025, σε Λητή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα, κυριάρχησε μεταξύ άλλων στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που έδωσε το παρών ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, έγινε εκτενής αναφορά στις νέες περιοχές της Μητροπολιτικής Ενότητας που εντάσσονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, ενώ ο Υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας που περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 96,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με την ανάπτυξη του δικτύου διανομής, ο κ. Μπακούρας γνωστοποίησε στον κ. Καράογλου πως θα επεκταθεί ως εξής:

-Δήμος Ωραιοκάστρου: Λητή, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Πεντάλοφος και Νεοχωρούδα.

-Δήμος Βόλβης: Σταυρός και Ασπροβάλτα

-Δήμος Δέλτα: Ν. Μάλγαρα, Κύμινα και Ανατολικό

-Δήμος Θερμαϊκού: Μεσημέρι

-Δήμος Θέρμης: Κάτω Σχολάρι

-Δήμος Λαγκαδά: Λαγυνά, Σοχός και Ζαγκλιβέρι

-Δήμος Χαλκηδόνος: Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Γέφυρα και Βαθύλακος

Η συνάντηση του περασμένου Μαρτίου

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον περασμένο Μάρτιο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης μιλούσε για την άρτια συνεργασία του δήμου με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνάντηση εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020: Συνάντηση Παντελή Τσακίρη και Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Μάλιστα, όπως είχε τονίσει, η επέκταση του δικτύου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από τη χρήση φυσικού αερίου τόσο σε οικονομικό επίπεδο, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Επιπλέον είχε αναφερθεί στη σημαντική εξοικονόμηση για τα δημοτικά και δημόσια κτίρια που επιτυγχάνεται μέσα από τη λειτουργία τους με φυσικό αέριο.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είχε παρευρεθεί, έπειτα από σχετική πρόκληση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, και αντιπροσωπεία της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού, που έχει ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα της σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Μια προσπάθεια ουσίας που απέδωσε καρπούς…

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,