Ο Παύλος Τσακίρης αναδείχθηκε κορυφαίος «Ευρωπαίος Νέος Αγρότης»

Μία πολύ μεγάλη διάκριση επεφύλασσε για την Ελλάδα το 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, αφού ένα από τα τρία βραβεία απονεμήθηκε σε Έλληνα Νέο Αγρότη, τον Παύλο Τσακίρη, από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο Παύλος Τσακίρης αναδείχτηκε κορυφαίος ευρωπαίος νέος αγρότης στα projects για την «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία», στον διαγωνισμό που έλαβαν μέρος πάνω από 200 νέοι αγρότες, από 21 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η οικογενειακή επιχείρηση του Παύλου, παραγωγής βιολογικών αυγών και δημητριακών βραβεύτηκε ειδικά για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Tsakiris Familly

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης , ο οποίος εδώ και 5 χρόνια, αποτελεί ενεργό μέλος της διοργάνωσης, αφού συνεχάρη τον νέο αγρότη, για τη διάκριση του και την προσφορά του σε προϊόντα υψηλής ποιότητας δήλωσε:

«Μέσα από αυτό το θεσμό του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου δίνουμε βήμα στους νέους αγρότες για την ανταλλαγή, προώθηση και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και καινοτόμων ιδεών. Ο στόχος είναι ένας: περαιτέρω ενίσχυση των νέων αγροτών για καλύτερη γεωργία μέσα από βέλτιστες πρακτικές.»

Η επιλογή των νικητών έγινε μέσα από μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία από 5μελή επιτροπή, που αποτελείτο από τους:

-Norbert LINS, Πρόεδρο της Επιτροπής AGRI, του Ε.Κοινοβουλίου

-Pierre Bascou, Δ/ντη της  DG AGRI της Ε.Επιτροπής

-Jannes Maes, Πρόεδρο της CEJA, του Πανευρωπαικου Συμβουλίου Νέων Αγροτών

-Pekka Pesonen, Γενικό Γραμματέα της COPA-COGECA

-Thierry de l’Escaille, Γενικό Γραμματέα της ELO

Το βραβείο για την Ψηφιακή Γεωργία απονεμήθηκε στον Wouter Bruins από την Ολλανδία, του οποίου το έργο In Ovo, μέσα από καινοτόμες μεθόδους ευζωίας των ζώων, επιτρέπει την επιλογή, ταξινόμηση και εκκόλαψη μόνο θηλυκών κοτόπουλων.

Ενώ το βραβείο για τα τρόφιμα πήγε στους Josef Obkircher και Andreas Kalser από την Ιταλία με το έργο KIRNIG, όπου καλλιεργούν βιολογικά μανιτάρια σε ειδικές συνθήκες.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στον Παύλο Τσακίρη, ο οποίος με την μεθοδική και συστηματική δουλειά του πέτυχε να τοποθετήσει το Ωραιόκαστρο στο υψηλότερο βάθρο των ευρωπαϊκών διακρίσεων.

«Παύλο συγχαρητήρια! Μας κάνεις όλους υπερήφανους. Αποδεικνύεις πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας τόπος αριστείας και διαθέτει λαμπρά και φωτεινά μυαλά, που διακρίνονται όχι μόνο έξω από τα όρια του Δήμου μας, αλλά και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η σπουδαία διάκρισή σου αποτελεί τιμή για τον τόπο μας, για τη χώρα μας. Αποδεικνύεις ότι οι δυσκολίες των καιρών που ζούμε δεν αποτελούν εμπόδιο, για να μπορέσει κάποιος να προοδεύσει και να διακριθεί. Αποτελείς παράδειγμα για όλους τους συμπολίτες σου. Εύχομαι η πορεία σου να είναι ακόμη πιο λαμπρή και να φωτίσει το δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες. Ως διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες του τόπου μας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,