Άγγ. Θεμελής για απλήρωτους εργαζομένους ΔΟΠΠΑΩ – Τι απαντά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού

Για τους απλήρωτους εργαζομένους του Δ.Ο.Π.Π.Ω. έκανε λόγω σε δελτίο τύπου, ο επικεφαλής της “Λαϊκή Συσπείρωση”, Άγγελος Θεμελής.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμελή, οι εργαζόμενοι «για μια ακόμα φορά καλούνται να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους πολύ δύσκολα, καθώς είναι απλήρωτοι ήδη για τρεις μήνες και διανύουν τον τέταρτο.»

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα «χρόνια τώρα διεκδικούν το αυτονόητο, τον ίδιο τον μισθό τους που δεν δίνεται κανονικά, με βασική την ευθύνη και της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Τις περισσότερες φορές η καταβολή των αποδοχών τους γίνονταν καθυστερημένα και με χίλια ζόρια.»

Το Polites Oraiokastrou επικοινώνησε για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελο Πανούση, ο οποίος σημείωσε:

«Ο Δημοτικός Οργανισμός έχει πάρει, μετά από εντολή – υπογραφή του δημάρχου Παντελή Τσακίρη , την έκτακτη επιχορήγηση για τον Δ.Ο.Π.Π.Ω. Ήδη έχουν βγει τα εντάλματα πληρωμής και εντός της εβδομάδας οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν δύο μισθούς, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.»

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”:

“Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν τίποτε άλλο, εκτός από το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο καθένας τους ξέρει τις υποχρεώσεις (πετρέλαιο, ενοίκια, λογαριασμοί, δάνεια κ.α.) που έχει να πληρώσει. Αλλά δυστυχώς, χρόνια τώρα διεκδικούν το αυτονόητο, τον ίδιο τον μισθό τους που δεν δίνεται κανονικά, με βασική την ευθύνη και της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Τις περισσότερες φορές η καταβολή των αποδοχών τους γίνονταν καθυστερημένα και με χίλια ζόρια.

             Η σημερινή διοίκηση, δεν έχει το παλιότερο επιχείρημα ότι δεν μπορούν να γίνουν οι σχετικές πληρωμές από τους ίδιους πόρους του δήμου. Μάλιστα, πριν από αρκετό χρονικό διάστημα είχε δηλώσει ότι  εξασφάλισε κονδύλια, μέχρι να εγκριθεί η εφαρμογή του προγράμματος ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθούν οι εργαζόμενοι. Διατύπωσε όμως και έμμεσες απειλές, ότι κακώς ανανέωσε τις συμβάσεις …. Αυτό όσον αφορά τις κοινωνικές δομές των Παιδικών Σταθμών και την αναγκαιότητά τους!

         Η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάψει να δίνει ανέξοδες υποσχέσεις και να ρίχνει στάχτη στα μάτια, πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος ώστε να γίνεται η πληρωμή τους κανονικά κάθε μήνα, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και της χρησιμοποίησής τους. Να διεκδικήσει από κυβέρνηση και Ε.Ε. “

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,