«Φιλοζωική»: Η γραφειοκρατία βλάπτει σοβαρά και τα …αδέσποτα

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου στο αίτημα της για τροφές στα αδέσποτα ζώα επισημαίνει η «Φιλοζωική Ωραιοκάστρου» με επιστολή της στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αρμόδια για το θέμα αυτό, Λία Δρόσου.

Παράλληλα υπογραμμίζει την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί εν μέσω καραντίνας, τόσο για τη «Φιλοζωική» όσο και για τα ίδια τα αδέσποτα. Όπως σημειώνει μάλιστα με νόημα, τα ζώα δυστυχώς «δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν την γραφειοκρατία.»

Η επιστολή

Στις 13 Νοεμβρίου το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου» απέστειλε επιστολή στην κ. Δρόσου (Κοινοποίηση και στον αντ/ρχο Αριστείδη Λαζαρίδη), αναλύοντας αφενός τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της «Φιλοζωικής» και αφετέρου την επιχορήγηση -που όπως υποστήριζε- δόθηκε από το ΥΠ.ΕΣ στους δήμους για την αγορά τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

«Είναι η περίοδος οικονομικά πάρα πολύ στριμωγμένη, τα χρήματα δεν επαρκούν για την σίτιση τόσων ζώων. Είναι επίσης χειμώνας, τα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο, με το κρύο πεινάνε και τρώνε πολύ περισσότερο» υπογράμμιζε με νόημα στην επιστολή, παρακαλώντας την ίδια ώρα τον Δήμο Ωραιοκάστρου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα της Φιλοζωικής για βοήθεια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της διοίκησης.

Ακολουθεί η επιστολή

Αγαπητή κυρία Δρόσου,

Οι Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου, ως καθαρά εθελοντικός σύλλογος, με ίδια μέσα, σιτίζει, όπως γνωρίζετε,  καθημερινά σε πολλές γειτονιές, εργοστάσια, παλιά σπίτια, ιδιόκτητα σπίτια και αυλές, έναν πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Εν μέσω καραντίνας  η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη και για εμάς και για τα ζώα.  Πολλοί εθελοντές που ζουν σε άλλους δήμους αλλά εργάζονται στον Δήμο Ωραιοκάστρου βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα να μην έρχονται στον Δήμο καθημερινά να ταΐζουν τα ζώα που φρόντιζαν στην εργασία τους.

Είναι η περίοδος οικονομικά πάρα πολύ στρυμωγμένη, τα χρήματα δεν επαρκούν για την σίτιση τόσων ζώων. Είναι επίσης χειμώνας, τα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο, με το κρύο πεινάνε και τρώνε πολύ περισσότερο.

Ζητούμε λοιπόν βοήθεια από τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τροφές για τα αδέσποτα.

Γνωρίζουμε τα εξής :

1/ Από τον Απρίλιο, στο προηγούμενο Lock Down, δόθηκαν σε ορισμένα από τα μέλη του συλλόγου μας κάποια λίγα σακιά με τροφή, εφάπαξ. Εσείς η ίδια σε δημοσίευμα στο Voria.gr, διαβεβαιώνατε τα εξής :

Ειδικότερα, στο ανοιχτό κάλεσμα του δήμου για την προσφορά τροφών που διατίθενται τόσο στη φιλοζωική όσο και σε μεμονωμένους εθελοντές που έχουν αιτηθεί της ειδικής βεβαίωσης, για να προχωρούν στη σίτιση αδεσπότων, ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής οι εταιρείες «Josera-Βιοζωκάτ», «Quiko Mega Pet», «Petshop 88», «Σκλαβενίτης», «Αφοί Μπούτου Ο.Ε» και “Petvision – Τεληωρίδης Ι. – Παπαδόπουλος Α. Ο.Ε.”. ”

πηγή: (https://www.voria.gr/article/dievrinete-to-programma-sitisis-adespoton-zoon-tou-dimou-oreokastrou )

2/ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: Τροφές για αδέσποτα ζώα φιλοξενίας στους 38 Δήμους της περιοχής θα διανείμει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η οποία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα των γειτονιών, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού

Πρόκειται για τόνους ξηράς τροφής που έστειλε στην ΠΕΔΚΜ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φροντίδα και των αδέσποτων.

Πηγή: (https://www.voria.gr/article/i-pedkm-dorizi-tonous-xiras-trofis-gia-adespota-stous-38-dimous )

3/ Επιχορήγηση Δήμων από το υπ. Εσωτερικών για αγορά τροφής και φαρμάκων σε αδέσποτα.

Με στόχο την προστασία των αδέσποτων μικρών ζώων το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε επιχορήγηση Δήμων για την αγορά τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η επιχορήγηση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, κατανέμεται ανά Δήμο σύμφωνα με την παρακάτω λίστα…..

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 38.317 ΠΟΣΟ 7.500€

(https://www.ypes.gr/epichorigisi-dimon-apo-to-yp-esoterikon-gia-agora-trofis-kai-farmakon-se-adespota/ )

Παρακαλούμε θερμά όπως σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθείτε άμεσα στο κάλεσμά μας για βοήθεια.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   ( https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: