Επίσκεψη δασκάλων και κατοίκων στη δομή ανήλικων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο

Τη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο επισκέφτηκε το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δασκάλων της περιοχής, πλαισιωμένη και από κατοίκους του δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι κύριοι Συρμόγλου, Παπαγρηγορίου Λαμπρόπουλος, Κελεσίδης καθώς και η κα Περπερίδου, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τη λειτουργία, τους στόχους και τις ανάγκες της δομής, ενώ έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Ακόμα συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς της δομής για τις προσπάθειες προσαρμογής και προόδου των παιδιών προσφύγων αλλά και με ίδια τα ανήλικα προσφυγόπουλα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Τέλος απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδίκασαν την πρόσφατη επίθεση σε βάρος των ανήλικων προσφύγων και ευχήθηκαν ο νέος χρόνος να φέρει την ειρήνη στις πολύπαθες πατρίδες των παιδιών, να σταματήσουν να χάνονται αθώες ζωές και τα παιδιά να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   ( https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,