Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης για τις απολυμένες ΚΔΑΠ- Παιδικών Σταθμών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου το περασμένο καλοκαίρι  αιφνιδίως ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο δομών (ΚΔΑΠ- παιδικών σταθμών) και στην απόλυση εργαζομένων.

Μάλιστα επικαλέστηκε – προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα- οικονομικούς λόγους καθώς και τη μη εγγραφή παιδιών σ’ αυτές τις δομές, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα..

    Κάτω από την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεις του σωματείου μας και παρεμβάσεις μας στο ΔΣ, η διοίκηση του δήμου έκανε πίσω (μερικώς) επαναπροσλαμβάνοντας τις έξι από τις δέκα συναδέλφισσες. 

    Όλο αυτό το διάστημα, ζητήσαμε πολλάκις συνάντηση με τον δήμαρχο, ο οποίος αρνείται -επιδεικτικά- να μας συναντήσει.

    Στην συνάντηση με την δημοτική αρχή θα θέταμε την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων και την άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών.

    Στο προηγούμενο συμβούλιο ρωτηθείς ο δήμαρχος από την αντιπολίτευση για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, είπε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι οι συναδέλφισσες να προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις και στο αντικείμενο τους.

    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η δημοτική αρχή παίρνει πίσω τα παραπάνω και καλεί τις συναδέλφισσες να υπογράψουν συμβάσεις που λήγουν τον Ιούνιο (!),  σε θέσεις γενικών καθηκόντων (!).

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Καλούμε την διοίκηση του δήμου να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα των δομών και στην επαναπρόσληψη όλων συναδέλφων

    Η κοροϊδία δε θα περάσει

Ο αγώνας συνεχίζεται..”

                             Το  Δ.Σ.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,