Μια «Καστροπολιτεία» βγαλμένη από παραμύθια στο Κονταξοπούλειο

Μια «Καστροπολιτεία» βγαλμένη από παραμύθια πρόκειται να «υψωθεί» στο πάρκο του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Όπως παρουσίασε για πρώτη φορά η εφημερίδα «Αποτύπωμα» Λαγκαδά – Ωραιοκάστρου, η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη σχεδίασε να κατασκευάσει μια εμβληματική παιδική χαρά, η οποία θα έχει ψυχαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα θα αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, αλλά όλης της Θεσσαλονίκης.

Για το έργο αναδείχθηκε ανάδοχος και μόλις ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Παντελής Τσακίρης – Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάσαμε νέες παιδικές χαρές σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας με έργα ευρείας κλίμακας. Στόχο έχουμε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους σε χώρους όμορφους και ασφαλείς. Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεράσουμε την πανδημία του Covid-19 και να παραδώσουμε όλες τις παιδικές χαρές στα παιδιά για να τις χαρούν», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Αναφερόμενος στην «Καστροπολιτεία» ο κ. Τσακίρης τονίζει πως θα είναι μια εντυπωσιακή παιδική χαρά που θα μοιάζει με κάστρο και αναμένεται να ενθουσιάσει όχι μόνο τους μικρούς κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και τους μεγαλύτερους! Θα συνδυάζει το παιχνίδι και τη διασκέδαση με την εκπαίδευση, καθώς κάποια από τα όργανα των δραστηριοτήτων θα έχουν θέματα, όπως «αυτοκίνητο», «καιρός», «μπορείτε να συλλαβίσετε», «παγκόσμιος χάρτης», «ρολόι», «υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», «μουσική», «γίνε ο πρώτος», «ακολουθώ την γραμμή» και «νούμερα» κ.ά..

«Μόλις γίνει η “Καστροπολιτεία” θα αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά όχι μόνο του Ωραιοκάστρου, αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που σχεδιάσαμε με πολύ μεράκι κι αγάπη για τα παιδιά μας», σημειώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Πως θα είναι η «Καστροπολιτεία»

Στην «Καστροπολιτεία» κυρίαρχη θέση θα κατέχει ένα εμβληματικό… κάστρο! Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα έχει τη μορφή κάστρου. Το κάστρο θα προσφέρεται για αναρρίχηση, εξερεύνηση, ενώ θα έχει τσουλήθρες και πολλά παιχνίδια. Θα μπορούν να παίζουν σε αυτό παιδιά ηλικία από 3 ετών και άνω.

Στην «Καστροπολιτεία» σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τοποθετηθεί ακόμη ένα πολυσύνθετο όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων το οποίο θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς θα περιλαμβάνει ένα τούνελ-πέρασμα, πύργους και μια αιωρούμενη γέφυρα με σχοινιά. Επίσης, θα περιλαμβάνει πάνελ δραστηριοτήτων με διάφορα θέματα, όπως «αυτοκίνητο», «καιρός», «παγκόσμιος χάρτης», «μουσική», «νούμερα» κ.ά.. Σε αυτό το όργανο θα μπορούν να παίζουν παιδιά ηλικίας από ενός έτους και άνω. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί ακόμη ένα πολυσύνθετο όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω με την μορφή κάστρου, που θα περιλαμβάνει πύργους, τσουλήθρα, κατασκευή αναρρίχησης και πάνελ εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ξεχωριστή θέση στην «Καστροπολιτεία» του Ωραιοκάστρου θα κατέχει ένα σύνθετο αναρρίχησης, στο οποίο θα παίζουν παιδιά από 3 ετών και άνω. Ειδικά για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας θα τοποθετηθεί ένα σύνθετο πολυόργανο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σκάλα για να ανεβαίνουν τα παιδιά, σπιτάκια – πολυχώρους που ενώνονται με εσωτερικό ενιαίο πατάρι, τσουλήθρες και διακοσμητικά εντυπωσιακά λουλούδια.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,