Δ. Ωραιοκάστρου: Ποιες είναι οι δωρεάν εξετάσεις που μπορούν να κάνουν οι πολίτες με το Remote CARE

Η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, μιλά για το «RemoteCare» και το ειδικό όχημα μετακίνησης του έργου και εξηγεί ποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος και μετά τη λήξη αυτού προς τους κατοίκους του Δήμου μας:

Τι εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες

«Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πώς η ιατρική φροντίδα που θα προσφέρεται στους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου μέσω του RemoteCARE θα επικεντρώνεται σε βασικές εξετάσεις αίματος, στη μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, πίεσης & επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, και στη διενέργεια  καρδιογραφήματος και λιπομέτρησης. Εκτός από την βασική νοσηλευτική φροντίδα, η ομάδα του οχήματος θα παρέχει κοινωνική στήριξη στην οικογένεια του ασθενή αλλά και την βασική εκπαίδευση στον φροντιστή της οικογένειας. 

Χριστίνα Ζάπρα – εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής – Πολιτισμού

Ακόμη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα μεταφέρει το όχημα του Remotecare θα συντονίζει, σε συνεργασία με τις υπάρχουσες υποδομές υγείας, την παραπομπή ασθενών σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας για περαιτέρω αξιολόγηση, εξέταση και τυχόν θεραπείες», διευκρινίζει η Χριστίνα Ζάπρα.

Ποιοί θα μπορούν να εξεταστούν

Όπως λέει η κ. Ζάπρα «τo κλιμάκιο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα μεταφέρει το όχημα του έργου θα έχει τη δυνατότητα να παράσχουν εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους των δυσπρόσιτων περιοχών του Δήμου Ωραιοκάστρου. Πιο συγκεκριμένα, άτομα στα οποία απευθύνεται το πρόγραμμα είναι ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα που δεν είναι δικαιούχοι ασφάλισης, αλλά και άτομα που δεν μπορούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εύκολα ώστε και να λάβουν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες». 

Πότε αναμένεται να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος του RemoteCare

Σύμφωνα με την Χριστίνα Ζάπρα, «το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα,  η μόνη εκκρεμότητα αφορά στην στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Ευελπιστούμε πως εντός του επόμενου διαστήματος θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε και οι πολίτες μας να απολαμβάνουν τις δωρεάν παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο κατοικίας τους. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας θα καταρτίζουμε και θα ανακοινώνουμε πρόγραμμα επισκέψεων στις απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας σε εβδομαδιαία βάση. Έτσι οι δημότες θα γνωρίζουν ποιες ημέρες και ποιες ώρες θα μετακινείται το όχημα στις περιοχές τους».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,