Θα μας …αλλάξουν τα φώτα!

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ενεργειακό έργο υποδομής περνάει επιτέλους στο στάδιο της υλοποίησης σύμφωνα με τα όσα είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλας Σαραμούρτσης.

Ο κ. Σαραμούρτσης …απογείωσε τις προσδοκίες της διοίκησης για ένα έργο «τομή» -όπως αναφέρει σε δημόσια ανάρτηση του- που αφορά την «προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των 8.189 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων νέας τεχνολογίας τύπου LED» σε ολόκληρο τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος «θα βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα του φωτισμού, καθώς και τα επίπεδα συντήρησης του δικτύου οδοφωτισμού στο Δήμο.»

Επί της ουσίας «ο Δήμος δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», διότι η δαπάνη θα καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τον Ανάδοχο ενώ ο δήμος θα ωφελείται ταυτόχρονα από την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, η οποία θα προκύψει από την αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται πολύ μεγάλη μείωση κατανάλωσης ρεύματος.

«Το κόστος συντήρησης» όπως λέει ο κ. Σαραμούρτσης «είναι μηδενικό, καθώς για όλη την διάρκεια της σύμβασης (δεκαετία) βαρύνει αποκλειστικά τον Ανάδοχο.»

Βαγγέλης Καραστερίου: Σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο Ωραιοκάστρου

Για βαρύνουσας σημασίας έργο με τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο Ωραιοκάστρου έκανε λόγο ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Καραστερίου, σε δηλώσεις του στο Polites Oraiokastrou.

«Αρκεί να σας πω σε απόλυτα νούμερα, πως ο δήμος Ωραιοκάστρου πληρώνει το χρόνο για ηλεκτροφωτισμό περίπου 767 χιλιάδες ευρώ και με την ολοκλήρωση του έργου το κόστος ηλεκτροφωτισμού θα κατέβει στις περίπου στις 340 χιλιάδες ευρώ!» σημείωσε με νόημα ο κ. Καραστερίου.

Σημειώνεται εδώ, πως η μελέτη ανατέθηκε σε ειδικό μελετητή το 2017, επί διοίκησης του παραιτηθέντα δημάρχου, Αστέριου Γαβότση.

«Σε πρώτη φάση έγινε η αποτύπωση του δημόσιου φωτισμού σε ολόκληρο τον δήμο Ωραιοκάστρου, δρόμους, πλατείες κλπ. Δεν προλάβαμε να την παραλάβουμε ως διοίκηση για να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση διότι μεσολάβησαν ο έλεγχος της μελέτης αλλά και οι εκλογές» ανέφερε ο κ. Καραστερίου και συνέχισε:

«Το Σεπτέμβριο του 2019 παρέλαβε τη μελέτη η διοίκηση του κ. Τσακίρη και με μία σχετική καθυστέρηση την έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τροποποιήσεις ή επικαιροποιήσεις, αλλά όταν παραδόθηκε σε εμάς ήταν μία πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη έτοιμη για δημοπράτηση.»

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,