Αναστασιάδης: Η επέτειος των διακοσίων χρόνων είναι ένα γεγονός μεγίστης σημασίας για τον Ελληνισμό

Ο Ελληνισμός, γιορτάζει φέτος την επέτειο της Επανάστασης του Ελληνικού Έθνους το 1821, που την δημιούργησε το όραμα της συγκρότησης ανεξάρτητου εθνικού Ελληνικού κράτους.

Πάνω σε αυτό το εθνικό όραμα προετοιμάστηκε και στηρίχθηκε ο πολυετής και πολυαίμακτος πόλεμος και οι θυσίες που υπέστησαν και άντεξαν οι εξεγερμένοι από τον σκληρό κατακτητή.

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων είναι ένα γεγονός μεγίστης σημασίας, για τον Ελληνισμό, αφού το Ελληνικό έθνος ήταν το πρώτο που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, την πολέμησε χωρίς οργανωμένο στρατό και πέτυχε την ανεξαρτησία του.

Στη διαδρομή των διακοσίων χρόνων η Πατρίδα μας, πέτυχε θριάμβους και γνώρισε μεγάλες καταστροφές, έζησε επιτεύγματα και αποτυχίες.

Κατάφερε όμως και είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, με ισχυρούς θεσμούς και δομές, μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σήμερα υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν τον χαρακτήρα της Εθνικής εξέγερσης του 1821, αλλά δεν έχουν και δεν μπορούν να παρουσιάσουν πειστικά επιχειρήματα και αποδείξεις που να ακυρώνουν το εθνικό νόημα της Επανάστασης.

Γι αυτό η επέτειος των διακοσίων χρόνων αποτελεί μοναδική ευκαιρία να μελετήσουμε σε βάθος και να αναδείξουμε τα πολιτισμικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά  ( Εθνότητα, γλώσσα, ορθοδοξία, παράδοση κ.λπ.) που οδήγησαν τους Έλληνες  στην επανάσταση, και αποτελούν απάντηση στους αποδομητές και εθνομηδενιστές.

Παράλληλα με τα διδάγματά και τις εμπειρίες του παρελθόντος να προετοιμαστούμε και να κερδίσουμε τη νέα εποχή που χαράζει μπροστά μας.

Έτσι η επέτειος μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ένα νέο εθνικό όραμα,  κάτι που το έχει ανάγκη ο Ελληνισμός.

                            Σάββας  Ι. Αναστασιάδης

                          Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,