Π. Τσακίρης: Nα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δ. Ωραιοκάστρου

Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί τελικά στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα έκανε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή και με βάση αυτά να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Επί τούτου σημειώνει πως με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, η κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης γράφει:

Παντελής Τσακίρης – Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

«Κανένας δεν παραγνωρίζει ότι η επιδημιολογική κατάσταση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι καιρός να δούμε ότι η κατάσταση δεν είναι και παντού ίδια. Από δήμο σε δήμο υπάρχουν σημαντικές διαφορές και πρέπει οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς να ξεκινήσουν να βλέπουν την κατάσταση με πιο εξειδικευμένα κριτήρια και όχι με τη λογική του «μία ίδια συνταγή παντού». Στον Δήμο Ωραιοκάστρου η κατάσταση είναι πολύ πιο ελαφρυμένη και θα έπρεπε να ισχύσει μια πιο αναλογική προσέγγιση.

Θεωρώ λοιπόν πως η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο μας με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την Covid-19. Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί βάναυσα τον τελευταίο χρόνο και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να βγουν από το τέλμα οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,