Δρυμός: Απίστευτο και όμως ελληνικό – Δημοπρατήθηκε έργο από την πρώην διοίκηση χωρίς …πολεοδομική άδεια!

Δημοσίευμα της εφημερίδας Ωραιοκάστρου – Λαγκαδά “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”

“Κολλημένο στα γρανάζια της Πολεοδομίας παραμένει ένα έργο «πνοής» για την τοπική κοινωνία του Δρυμού στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ένα νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, ακριβώς δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο δημοπρατήθηκε επί προηγούμενης διοίκησης (Αστέριου Γαβότση) χωρίς όμως να υπάρχει …οικοδομική άδεια!”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, “το τραγελαφικό του πράγματος αναδείχτηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Παντελή Τσακίρη, καθώς, όταν έφτασε η στιγμή της υπογραφής της σύμβασης εκτέλεσης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο (Φεβρουάριος 2020), διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (πολεοδομική άδεια) για να ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου.

Χρήματα υπάρχουν, αλλά το έργο μπήκε στην «κατάψυξη».

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο που όμως -όπως φαίνεται- η «προεκλογική» βιασύνη δημοπράτησης και υλοποίησής του από την προηγούμενη διοίκηση, οδήγησε το νυν δήμαρχο σε αγώνα δρόμου με ανταλλαγή επιστολών με τη Γ.Γ Αθλητισμού, για να πάρει την απαραίτητη έγκριση στην Τεχνική Έκθεση του προτεινόμενου έργου.

Για την ιστορία, πρόκειται για την κατασκευή ενός κτίσματος που θα υπάρχουν χώροι διοικητικής φύσεως, αθλητικοί χώροι, χώροι ενόργανης γυμναστικής αλλά και βοηθητικά αποδυτήρια. Είναι ένα έργο που θα καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής, το οποίο δυστυχώς δεν ξεκινά ακόμα.

Κανείς δεν αποκλείει φυσικά και την αποχώρηση του εργολάβου, ζητώντας τη διάλυση της σύμβασης, κάτι που σημαίνει πρακτικά ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση μέχρι τη διαδικασία ανάληψης από το δεύτερο ανάδοχο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, έχουν να κάνουν με το ότι δημοπρατήθηκε ένα μεγάλο έργο χωρίς άδεια και «κόλλησε». Κάτι που σημαίνει πως λόγω πιθανών λαθών ή παραλείψεων της μελέτης, η υλοποίησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν συμπεριλάβουμε και τις σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Και ερωτάται λοιπόν η πρώην κεντρική διοίκηση και κυρίως ο τότε πρόεδρος του Τοπικού (επανεξελέγη), ένας από τους ιδιαίτερα -τότε- στενούς συνεργάτες του τέως δημάρχου:

Γιατί δημοπρατήθηκε χωρίς την έκδοση της πολεοδομικής άδειας; Που οφείλονται οι πιθανές «αστοχίες» της μελέτης ως προς τους όρους δόμησης και τις πιθανές υπερβάσεις που μπορεί να υπάρχουν; Και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα από τη σημερινή δημοτική αρχή;”

=========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,