Διαδικτυακή εκδήλωση του Σ. Αναστασιάδη για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά

Μετά  τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε ο κύκλος των διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο βουλευτής ΝΔ  Σάββας Αναστασιάδης με θέμα: Πανδημία – Επιπτώσεις – Προοπτική, αυτή τη φορά επέλεξε το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης – συζήτησης να έχει σχέση με τα παιδιά και τις επιπτώσεις που έχουν υποστεί από την πανδημία και είχε θέμα: Παιδί και Πανδημία.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φουντουλάκης . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  μέσω πλατφόρμας zoom, και δόθηκε η δυνατότητα τοποθετήσεων και ερωτήσεων των συμμετεχόντων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μετά το θερμό καλωσόρισμά του προς τον Καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ κ. Φουντουλάκη, τους Δημάρχους κ.κ. Λαγκαδά, Βόλβης και Χαλκηδόνας και τους συμμετέχοντες, αναφερόμενος στις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, σημείωσε:

«Οι νέοι άνθρωποι πληρώνουν και αυτοί το τίμημα της πανδημίας και της τεράστιας ανατροπής που έχει επέλθει στη ζωή τους….Ο παρατεταμένος εγκλεισμός και η πολύωρη διαδικτυακή ενασχόληση για τηλεκπαίδευση και επικοινωνία με φίλους επιφέρει ψυχολογική κόπωση με μία σειρά αρνητικών συναισθημάτων όπως μοναξιά- απογοήτευση- άγχος- θλίψη-ακόμη και ανησυχία και φόβο ότι χάνουν το μέλλον τους» και συμπλήρωσε,

«Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσω στην κατανόηση και αντιμετώπιση του προβλήματος και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, επέλεξα να μας μιλήσει για το θέμα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ένας διακεκριμένος επιστήμονας με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική επάρκεια, ο Καθηγητής της ψυχιατρικής του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Φουντουλάκης».

 Για τη σοβαρή επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους από την τρέχουσα υγειονομική κρίση και την επίδραση των περιοριστικών μέτρων, το ότι στερούνται το παιχνίδι και τη συναναστροφή με τους συνομηλίκους τους  κ.α. μίλησε ο  κ. Φουντουλάκης.

«Σε καιρούς αβεβαιότητας, η ανοιχτή επικοινωνία είναι αποφασιστικής σημασίας στο να βοηθήσει τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά.  Μείνετε ενημερωμένοι. Εξηγήστε σχετικά με τον ιό COVID-19 και τον σκοπό του να παραμείνει κανείς σπίτι με έναν θετικό και κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού τρόπο. Οι γονείς πρέπει να αντιλαμβάνονται ποια πράγματα είναι σε θέση τα παιδιά τους να καταλάβουν. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά θα νιώθουν άνετα να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να θέσουν ερωτήσεις.  Υπενθυμίστε στα παιδιά ότι η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι είναι προσωρινή» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι, Χαλκηδόνας και Βόλβης κ.κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος και Διαμαντής Λιάμας.

Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν ότι μέσα από δημιουργικό διάλογο και τη γνώση που αποκτούμε από αυτόν, μπορούμε να βοηθήσουμε τα  παιδιά μας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,