Σάββας Αναστασιάδης: «Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, προχωράμε στο μέλλον»

  • Άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Ένα ενδιαφέρον που δε σχετίζεται μόνο με επισκέψεις εθιμοτυπικού χαρακτήρα ή που αφορούν μικρές κυβερνητικές δράσεις, όπως έκανε στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός, αλλά με την πρόοδο μεγάλων έργων που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια και πλέον δίνουν προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή μας.

Οι κάθετοι άξονες Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης ολοκληρώνουν και ενισχύουν την οδική Εγνατία Οδό, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό -ευρωπαϊκών προδιαγραφών- εργαλείο για τις μετακινήσεις και τις χερσαίες μεταφορές. Ένα εργαλείο που θα αποφέρει κέρδος σε χρόνο, σε ασφάλεια αλλά και στην οικονομία. Ένα εργαλείο που θα ευνοήσει ιδιαίτερα τις τοπικές οικονομίες, δημιουργώντας νέες προσιτές διαδρομές για τους επισκέπτες. Ακόμη και οι δυνατότητες απασχόλησης πλέον θα ενισχυθούν στις περιοχές διέλευσης των κάθετων αξόνων. Η Έδεσσα καθώς και ολόκληρη η παραγωγική δύναμη της Πέλλας έρχονται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, η Αμφίπολη «πλησιάζει» κατά μισή ώρα τη Δράμα. Μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις, μαζί όμως μειώνονται και οι κοινωνικές.

Έχουμε κάθε λόγο πια να αισιοδοξούμε, μετά από την δεκαετή οικονομική κρίση και ένα χρόνο πανδημικής κρίσης. Δεν είναι μόνο η υλοποίηση έργων υποδομής που ήταν βαλτωμένα επί χρόνια, όπως οι παραπάνω οδικοί άξονες ή τα έργα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη όπως το αεροδρόμιο, το μετρό, το Flyover της Περιφερειακής Οδού κ.ά. όπου έχουμε μετά από χρόνια την ευτυχή συγκυρία της εποικοδομητικής συνεργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του προέδρου της ΠΕΔΚΜ.

Είναι και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», με το οποίο αφήνουμε πίσω την Ελλάδα που ξέρουμε και φτιάχνουμε την Ελλάδα του μέλλοντος, με εκατοντάδες έργα που αναμορφώνουν το παραγωγικό μοντέλο, την εικόνα της χώρας αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Οι φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, η μειωμένη προκαταβολή που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για το 2022 και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τον επόμενο χρόνο κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενδυναμώνοντας ξανά μετά από χρόνια τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και, ιδίως, της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να μπει η χώρα σε ρυθμούς ταχείας ανάπτυξης προς όφελος όλων των πολιτών.

Η Ελλάδα ζει την ευτυχή συγκυρία να κυβερνάται σήμερα από μια κυβέρνηση πράξεων και έργων. Οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών  κρατούσαν τη χώρα πίσω από τις εξελίξεις. Σήμερα έχουμε  ευθύνη να δώσουμε στους πολίτες ελπίδα και προοπτική όχι ως κενό λόγο, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το δήθεν σκίσιμο των μνημονίων, αλλά ως πράξη, ως υλοποίηση πολιτικών δεσμεύσεων.

 Σημασία έχει ότι η Ελλάδα είναι ξανά υπολογίσιμη δύναμη: στην οικονομία, στις υποδομές, στη διπλωματία. Με πρόοδο, ευημερία και υπευθυνότητα.

Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,