«Ιατρικό δώρο» στους πολίτες του Δήμου (video)

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εγκαινίασε το πρωί στο Δρυμό τον πρώτο χώρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους δημότες.

Σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο και καταλλήλως εξοπλισμένο χώρο που αποτελεί “ιατρικό δώρο” για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις και να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.

«Οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν βασικές υπηρεσίες υγείας χωρίς περιττές ταλαιπωρίες», τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Τσακίρης και συνέχισε: «Αυτός ο χώρος που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μόνο ένα δείγμα γραφής για το ποιοι είμαστε και το τι θέλουμε να κάνουμε. Mε τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου στο Δρυμό θα ενισχυθεί η προσπάθεια για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού που έχουμε, αυτό της υγείας μας».

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και όσους συνέβαλαν για να λειτουργήσει το ιατρείο, τονίζοντας πως η ΠΚΜ στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι σε συνεργασία με την δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών.

«Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήσαμε στο Δρυμό κατά προτεραιότητα θα απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», είπε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Ηλίας Ζιακούλης, ο επικεφαλής της “Συνεργασία τώρα”, Ανέστης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κ. Πατσαλάς, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Παναγιώτης Καρατάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ο κ. Αντώνης Σπυριδωνίδης, κάτοικος του Δρυμού που με προτάσεις του συνέβαλε στη δημιουργία του ιατρείου.

«Χαιρετίζουμε τέτοιες προσπάθειες που αφορούν την υγεία των δημοτών μας και θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δρυμού και προς αυτή τη κατεύθυνση δεσμευόμαστε πως θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε» δήλωσε στο polites oraiokastrou εκπρόσωπος της “Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού”.

Επίσημα θα αρχίσει να λειτουργεί από την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για συνταγογραφήσεις, βασική εξέταση παθολόγου, κ.α.. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τις ώρες λειτουργίας και για τον αριθμό τηλεφώνου, που θα μπορούν να καλούν οι πολίτες για πληροφορίες και για ραντεβού.

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,