Τριγμοί από τις δηλώσεις Δημητριάδου για την καθαριότητα

Για λόγια που «κάποιοι επιχειρούν να βάλουν στο στόμα της» έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τους τριγμούς που προκάλεσε με τις δηλώσεις της για την κατάσταση που παρέλαβε στον τομέα της καθαριότητας. 

Μία κατάσταση, όπως είπε, με 21 οχήματα σε συνεργεία, με ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο που «κάθεται» ενάμιση χρόνο τώρα και κινδύνευε με απόσυρση(!), με ήρωες υπαλλήλους, με κυκεώνα δυσκολιών…

Δηλώσεις που σαφώς «βαραίνουν» τον πρώην αντιδήμαρχο Καθαριότητας και νυν αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ηλία Ζιακούλη, αφού όπως σημείωσε η κ. Δημητριάδου, παρέλαβε την καθαριότητα από τον κ. Παναγιωτίδη ο οποίος ήταν τρεις μήνες αντιδήμαρχος. 

Τα όσα είπε η κ. Δημητριάδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αντιδήμαρχου Πολιτισμού Ηλία Ζιακούλη, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έφτασε ένα βήμα πριν καταθέσει την παραίτησή του από τη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη.

Η ανάρτηση της Σοφίας Δημητριάδου στο fb

Η κ. Δημητριάδου ανέφερε: «πριν καλά-καλά αναλάβω τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος, κάποιοι επιχειρούν να βάλουν λόγια στο στόμα μου. Λόγια που ούτε είπα ούτε εννόησα. Μάλλον, δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν. Ουδέποτε καταφέρθηκα κατά κανενός.

Τιμώ την πορεία όλων εκείνων που πρόσφεραν στον τόπο μας και προφανώς είμαι η τελευταία που θα μηδενίσω τη θετική συνεισφορά οποιουδήποτε άλλου προσώπου.»

«Από κει και πέρα» συνέχισε η κ. Δημητριάδου «είμαι αποφασισμένη να τιμήσω την επιλογή του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, στο πλαίσιο της κοινής μας συλλογικής προσπάθειας να παράξουμε έργο και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Αυτό είναι άλλωστε και το μέλημα όλων μας στη νέα διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.»

Τι είπε λέξη λέξη στη συνέντευξή της η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας. 

  • Για χαλασμένα αυτοκίνητα – απορριμματοφόρα 

«Είκοσι ένα (21) αυτοκίνητα χαλασμένα μέσα στα οποία τα 4 είναι απορριμματοφόρα. Είκοσι ένα οχήματα τα οποία έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι σε κυκλοφορία, βρίσκονται σε διάφορα συνεργεία, για διάφορους λόγους, και δε σας το κρύβω ότι ακόμη ψάχνω να βρω που βρίσκεται το κάθε ένα και για ποιον λόγο […] καταλαβαίνεται λοιπόν ότι είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να ξεκαθαρίσω ένα τέτοιο κυκεώνα, γιατί όλος μου ο στόλος βρίσκεται σε κάποιο συνεργείο. Και είναι χαλασμένα. Αυτή τη στιγμή δουλεύω με 6 απορριμματοφόρα και με κάποια αυτοκίνητα τα οποία οι υπάλληλοι της καθαριότητας, είναι αυτή τη στιγμή οι ήρωές μου.»

  • Με πόσα απορριμματοφόρα λειτουργεί ο Δήμος

«Με έξι αυτοκίνητα για τον ενιαίο δήμο Ωραιοκάστρου. Δύο αυτοκίνητα υπάρχουν για τη Μυγδονία και επίσης αυτά τα έξι αυτοκίνητα εξυπηρετούν και την Καλλιθέα. Η Καλλιθέα δεν έχει αυτοκίνητο, τα δρομολόγια της Καλλιθέας φεύγουν από εδώ το Ωραιόκαστρο».

  • Από ποιον παρέλαβε

«Εγώ παρέλαβα από τον Χρήστο Παναγιωτίδη ο οποίος ήταν 3 μήνες αντιδήμαρχος και από εκεί και μετά για ποιον λόγο; για διαφόρους λόγους που μου λένε οι άνθρωποι που τα κρατούν.

Δεν είναι της παρούσης να ανακοινώσω κάτι, θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να τα διορθώσω και να τα πάρω πίσω, ή κάποια που δεν φτιάχνονται να τα αποσύρω». 

  • Ολοκαίνουργιο – παροπλισμένο απορριμματοφόρο

«Επίσης θέλω να πω κάτι το οποίο το έχω καταφέρει με πάρα πολύ κόπο και δεν το γνωρίζει κανένας, δεν έχει βγει ακόμη, έχω βρει κάτω στο εργοτάξιο γιατί μπορεί εγώ να παρέλαβα σήμερα στην ουσία, είναι η πρώτη μέρα που μπορώ να υπογράψω, αλλά έχω πάει στη θέση μου από τις 9 Αυγούστου για να δω τι γίνεται. Δε σταμάτησα ούτε μία ημέρα, ούτε νύχτα, πηγαίνω εκεί από τα ξημερώματα. 

Εκεί λοιπόν βρήκα ένα απορριμματοφόρο το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι ολοκαίνουργιο, δεν είχαμε κάνει καμία κίνηση να το βγάλουμε στην κυκλοφορία […] Δε θα πω τους λόγους και δεν με ενδιαφέρει τι έγινε μέχρι σήμερα. 

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι σήμερα έχω στα χέρια μου μία παράταση δύο μηνών που κατάφερα να πάρω με πάρα πολύ κόπο με τους δύο μηχανικούς του εργοταξίου –τους ευχαριστώ γι αυτό- ούτως ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουμε να το βγάλουμε στην κυκλοφορία. Ειδάλλως θα πήγαινε για απόσυρση 31/9/2019. Είναι ολοκαίνουργιο». 

  • Για τους άπλυτους κάδους

«Έχουμε και μία αποθήκη γεμάτη με απορρυπαντικό που πλένει τους κάδους. Πάλι δε θα μπω στη διαδικασία να πω για πιο λόγο δεν πλύθηκαν.»  

  • Για καινούργιο στόλο

«Ήδη στον προϋπολογισμό αυτόν που έχω πάρει στα χέρια μου, υπάρχουν κωδικοί που υπάρχουν μέσα χρήματα, και από αύριο κιόλας με την εξαιρετική συνάδελφό μου την κ. Ευθυμίου, θα προχωρήσουμε σε τεχνικές μελέτες για να μπορέσουμε να αγοράσουμε καινούργιο στόλο».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,