Π. Τσακίρης: Οι «κακεντρεχείς» καταγγελίες δυσκολεύουν το δημοτικό έργο με επίπτωση στους δημότες

Καταγγελίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του δημοτικού έργου έχουν σημαντική επίπτωση στους πολίτες και όχι στη διοίκηση δήμου, είναι το μήνυμα που έστειλε σε μέρος της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου (φωτό) στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO για το 54ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ στο Ωραιόκαστρο.

Απαντώντας σε ερώτηση από το Polites Oraiokastrou σχετικά με την παρουσία στελεχών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Δήμο και τους ελέγχους που πραγματοποιούν για πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις, ο κ. Τσακίρης έκανε λόγο για «κακεντρεχείς» καταγγελίες «οι οποίες προσπαθούν να προσκωλύουν την παραγωγή του Δημοτικού έργου και που καταπίπτουν η μία μετά την άλλη.»

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, οι καταγγελίες από μερίδα της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες, με την Οικονομική Αστυνομία να ελέγχει όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στη ΔΕΥΑΩ, με καταγγελία για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού, με προσφυγή για την ανάθεση για το πλύσιμο των κάδων φτάνοντας στην πιο πρόσφατη καταγγελία δημοτικού συμβούλου για το 54ο ράλι ΔΕΘ στο Ωραιόκαστρο.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Τσακίρης, ζήτησε επίσημα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για όλες τις καταγγελίες γραπτή ενημέρωση για το τι έχει «ανακαλύψει» έως τώρα.

«Δεν μπορούν τέτοια πράγματα να αιωρούνται και να αφήνουν εντυπώσεις στους πολίτες ότι κάτι συμβαίνει» είπε συγκεκριμένα και συνέχισε:

«Οποιοσδήποτε πρέπει να κάνει τον έλεγχο να έρθει να τον κάνει, αλλά θα πρέπει και εμείς να είμαστε ενήμεροι τελικά του τι ακριβώς συμβαίνει. Θα ζητήσω άμεσα από τη διοίκηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας του τι ακριβώς έγινε με τους ελέγχους τους οποίους πραγματοποιήθηκαν.»

«Εγώ σας λέω ότι δεν θα ανακαλυφθεί τίποτα γιατί όλες οι διαδικασίες έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε. Από εκεί και πέρα, αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πρακτικές το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι να προσκωλύουν το δημοτικό έργο. Άρα άμεση επίπτωση έχει στους πολίτες και όχι στη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή επιβαρύνει τους πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,