Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Ράλι ΔΕΘ στο Ωραιόκαστρο

Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο πιο παλιό αγώνα ράλι ξεκίνησε και το 54ο Ράλι ΔΕΘ, που θα προσμετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ασφάλτου και χώματος, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Μετά από 13 χρόνια ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) και ο πρόεδρός του Σωκράτης Τσολακίδης, επαναφέρει τις χωμάτινες διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνοντας έναν διπλό αγώνα. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο ασφάλτινος αγώνας και την Κυριακή ο χωμάτινος.

«Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τη διοργάνωση και η συμμετοχή τους είναι καταλυτική. Η συμμετοχή των πληρωμάτων είναι μεγάλη και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν όμορφες και ασφαλείς αναμετρήσεις. Το θέαμα αναμένεται να είναι εκπληκτικό και προσκαλώ να έρθουν όλοι οι φίλοι τού μηχανοκίνητου αθλητισμού για να απολαύσουν όμορφα περάσματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για να συνεχίσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτόν τον αγώνα που αντιπροσωπεύει τη Θεσσαλονίκη. Είναι ο αγώνας της Θεσσαλονίκης και κάθε φορά προσφέρει πλούσιο θέαμα. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και φέτος».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης επισήμανε: «Για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο δουλέψαμε σκληρά εδώ και καιρό. Ολοκληρώσαμε τις διαπλατύνσεις, συντηρήσαμε το οδικό δίκτυο και τελικά τα καταφέραμε. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε ένα όμορφο και συναρπαστικό αγώνα. Ο πρόεδρος του ΑΟΘ μας έκανε και αγαπήσαμε το άθλημα».

Ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο χώρο της ΔΕΘ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα επίκεντρο της διοργάνωσης θα αποτελέσει το Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητες του αγώνα καθώς και το service park.

Φέτος, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά σε νέες διαδρομές. Περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές που θα γίνουν στην άσφαλτο συνολικού μήκους 79,49 χιλιομέτρων, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα του ασφάλτινου αγώνα είναι 327 χλμ. Ο χωμάτινος αγώνας αποτελείται από 4 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 87,32 χιλιομέτρων, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 117,85 χλμ.

Στον ασφάλτινο αγώνα η διαδρομή «Μελισσοχώρι» θα διεξαχθεί 3 φορές και η διαδρομή «Λαχανάς» 2 φορές, ενώ η ειδική «Μελισσοχώρι» κλείνει τον αγώνα και αποτελεί την power stage (επιπλέον βαθμολογία) του 54ου Ράλι ΔΕΘ για την άσφαλτο. Αντίστοιχα, στο χωμάτινο αγώνα οι διαδρομές «Ωραιόκαστρο» και «Μεσαίο» θα διεξαχθούν από δύο φορές με την ειδική «Ωραιόκαστρο» να αποτελεί την power stage για τον χωμάτινο αγώνα.

Από την πλευρά του ο ταμίας της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), Γεώργιος Τζήκας, τόνισε: «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ράλι αυτό της ΔΕΘ. Είμαστε κοντά και εύχομαι να γίνει ένας από τους πιο ασφαλείς αγώνες. Η εμπειρία των ανθρώπων που το διοργανώνουν είναι μεγάλη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι ένας από τους πιο παλιούς αγώνες ράλι στην Ελλάδα».

Χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα και τις διαδρομές έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΟΘ, Σίμος Θεοφανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «τα πληρώματα είναι από όλη την Ελλάδα και το σίγουρο είναι ότι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα» και προσέθεσε: «Είναι όλες νέες διαδρομές. Οι ειδικές είναι εκπληκτικές και προσφέρουν θέαμα. Αν και ο καιρός βοηθήσει, τότε είναι σίγουρο ότι όλοι θα παρακολουθήσουμε όμορφους αγώνες».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,