Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Γρ. Εδιρνέλης – Η επιστολή του στον Π. Τσακίρη

Με μία μονοσέλιδη δήλωση προς τον Δήμαρχο, ο Γρηγόρης Εδιρνέλης, έκανε γνωστή την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Εδιρνέλης, ο οποίος ξεχώρισε για το πολιτικό και προσωπικό του ήθος στη 7ετή του πορεία στο τιμόνι της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ», έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους, απόψεις και θέσεις» που γνωστοποίησε πρόσφατα στη γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης, καθώς και για αμετάκλητη απόφαση.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή – δήλωση προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη:

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα δήλωση μου σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ της θέσης του δημοτικού συμβούλου του Δήμου μας για προσωπικούς λόγους, απόψεις και θέσεις που έχω γνωστοποιήσει στην γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης μου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ» την οποία είχα την τιμή να εκπροσωπώ για περίπου επτά (7) ολόκληρα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ευχαριστώ επίσης τους δημότες που με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα με την ελπίδα πως δεν  διέψευσα  τις προσδοκίες τους όλο αυτό το διάστημα που τους εκπροσώπησα από τα έδρανα της ελάσσονος  αντιπολίτευσης.

Ευχαριστώ επίσης και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την συνεργασία και την εκτίμηση τους στο πρόσωπο μου.

Κλείνοντας κύριε Δήμαρχε εύχομαι, 1) ότι το καλύτερο για τον Δήμο Ωραιοκάστρου και 2) να ακολουθήσουν το παράδειγμα μου και άλλοι παλαιοί συνάδελφοι για να ανανεωθεί στο σώμα με νέους και δημιουργικούς συμπολίτες μας.

ΕΠΕΙΔΗ ταυτόχρονα οφείλει η διοίκηση να με αντικαταστήσει άμεσα και από την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφορών.

ΕΠΕΙΔΗ η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων κοινοτήτων και των προέδρων κοινοτήτων υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο.

ΕΠΕΙΔΗ η παραίτηση γίνεται οριστική την επομένη της κατάθεσης της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο. (παρ.2 άρθρο 54 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 41 του Ν.4555/18)

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε άλλη περίπτωση, η παραίτηση των αιρετών των δήμων από τις θέσεις που κατέχουν, λόγω της ιδιότητάς τους, υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα, τα οποία τους εξέλεξαν ή τους διόρισαν και γίνεται οριστική την επομένη της κατάθεσής της στο πρωτόκολλο της οικείας υπηρεσίας. (παρ.3 άρθρο 54 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 41 του Ν.4555/18)

ΕΠΕΙΔΗ την έδρα παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος του επιτυχόντος συνδυασμού σε συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, καταλαμβάνει ο υποψήφιος επιλαχών του συνδυασμού της οικείας εκλογικής περιφέρειας και όχι ο πρώτος αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού και υποψήφιος σε άλλη εκλογική περιφέρεια. (ΣτΕ 1714/2016)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΣΑΣ  ΖΗΤΩ.

1) Να αποδεχθείτε την παρούσα αμετάκλητη παραίτηση μου τόσο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου όσο κι απ’ αυτή του μέλους της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφορών και

2) να προχωρήσετε κατά νόμο και άμεσα στην αντικατάσταση μου με τον αμέσως επόμενο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μου, της εκλογικής περιφέρειας της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου, έδρα την οποία κατείχα ως επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

                                                Με εκτίμηση

                                          ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,