Εκσυγχρονίζεται μηχανολογικά το «Αγ. Βλαχόπουλος» – Ανοίγει 3 Μάϊου

Στην τελική ευθεία περνούν οι εργασίες για την συντήρηση και την αναβάθμιση του ανοιχτού Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος», ώστε όλα να είναι έτοιμα ως τις 3 Μαΐου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Η χρονιά που πέρασε θεωρείται από πολλούς ως η πλέον πετυχημένη σε λειτουργία -αν εξαιρέσει κανείς μικροπροβλήματα στις ώρες κοινού που συνέπιπταν με προπονήσεις ομάδων- από όλες όσες πέρασαν την πόρτα της διεύθυνσης, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Αναστάσιος Πανιώρης
πρόεδρος ΔΗΚΕΩ

Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιος Πανιώρης, μιλώντας στην εφημερίδα «Αποτύπωμα» για το «στολίδι» του Ωραιοκάστρου, κάνει έναν μίνι απολογισμό της περιόδου που πέρασε και αναφέρει τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος στις εγκαταστάσεις ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που χαίρονται να αθλούνται στο υγρό στοιχείο.

«Η περσινή χρονιά για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου ήταν μία ξεχωριστή χρονιά, καθώς μετά από απόφαση του Δημάρχου μας, Παντελή Τσακίρη, απέκτησε «ονοματεπώνυμο» και μετονομάστηκε σε Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» προς τιμήν του σπουδαίου Ολυμπιονίκη μας, ο οποίος ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Τόκιο το 2021.

Μια πράξη που δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο και έντονα την κατεύθυνση που έχουμε ως διοίκηση να τιμούμε τους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι μας γεμίζουν υπερηφάνεια, χαρά και αισιοδοξία με τις επιδόσεις τους και έτσι να δίνεται το καλό παράδειγμα προς τα νέα παιδιά με την ελπίδα να παρακινηθούν και μέσα από τον αθλητισμό να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητες που έχει το καθένα σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του ήθους και της ταπεινότητας του Άγγελου Βλαχόπουλου, του δικού μας Άγγελου», τονίζει ο κ. Πανιώρης.

Ρεκόρ εγγραφών και επισκέψεων

Η περσινή χρονιά ήταν επίσης πολύ καλή όσον αφορά και τους αριθμούς των νέων εγγραφών καθώς επίσης και των επισκέψεων, παρά τους περιορισμούς λόγω του Covid-19.

Όπως λέει ο κ. Πανιώρης «στην προσπάθεια μας αυτή, να φέρουμε ολοένα και περισσότερους συνδημότες μας κοντά στον υγρό αθλητισμό, βρισκόμαστε ενεργά δίπλα στους πολίτες όλων των ηλικιών και προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο “στολίδι” του Δήμου μας, στο Κολυμβητήριο.

Χαιρόμαστε που η προσπάθεια μας αυτή βρίσκει ανταπόκριση στους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και άλλων όμορων Δήμων καθώς πέρυσι ήταν μια χρονιά ρεκόρ. Είχαμε περίπου 1.600 εγγραφές εκ των οποίων οι περίπου 750 ήταν νέες και η καθημερινή επισκεψιμότητα κυμαίνονταν σε περίπου 800 άτομα όλων των ηλικιών από 5 έως +70 ετών. Και όλα αυτά με τους περιορισμούς που υπήρχαν λόγω των μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Πιστεύω πως με κανονικές συνθήκες η επισκεψιμότητα θα ήτα ακόμη μεγαλύτερη».

Παρεμβάσεις αναβάθμισης

Ο κ. Πανιώρης αναφέρει στο «Αποτύπωμα» ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν φέτος για να αναβαθμιστεί το Κολυμβητήριο.

«Το στολίδι του Δήμου μας όμως για να διατηρείται πάντα λαμπερό και κυρίως το “πρόσωπο” του, δηλαδή το νερό της πισίνας να είναι πάντα καθαρό και διαυγές, πρέπει το εσωτερικό του να λειτουργεί στην εντέλεια. Για αυτό τον λόγο έχουμε ξεκινήσει μία σειρά παρεμβάσεων στο εσωτερικό της εγκατάστασης, όπως η αντικατάσταση του λέβητα θέρμανσης του νερού της πισίνας, ο οποίος μετά από μία σειρά συνεχούς λειτουργίας ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί λόγω παλαιότητας και φθοράς του. Επίσης, προχωράμε σε μία σειρά συντηρήσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε με την έναρξη της νέας σεζόν να δουλεύουν όλα άψογα. Επίσης θα προχωρήσουμε σε μερική αντικατάσταση πλακιδίων στο εσωτερικό της κολυμβητικής δεξαμενής. Είναι εργασίες που χρειάζεται να γίνουν ώστε το Κολυμβητήριο να λειτουργεί με άψογο τρόπο».

Μέριμνα για ΑμΕΑ

Αποκαλύπτει επίσης ότι γίνονται προσπάθειες ώστε και δημότες με προβλήματα κίνησης να μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου.

«Θέλω να σημειώσω πως με οδηγίες του δημάρχου μας, Παντελή Τσακίρη, έχουμε ξεκινήσει και διαδικασία για την προμήθεια και τοποθέτηση μίας ειδικής καρέκλας για άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε και συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης να έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου μας».

Διοργάνωση αγώνων

Σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου πέρυσι ήταν και η διοργάνωση αγώνων και εκδηλώσεων.

«Οργανώσαμε τουρνουά πόλο, βραδιές “κολυμπώντας με τα αστέρια” και για πρώτη φορά για ολόκληρο το νόμο Θεσσαλονίκης διοργανώσαμε αγώνα Ορεινού Τρίαθλου. Στο σημείο αυτό μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον συνεργάτη και συνοδοιπόρο σε αυτή την όμορφη προσπάθεια τον Γιώργο Κασιδερόπουλο, καθώς και όλο το προσωπικό μας. Τους προπονητές κολύμβησης, τους ανθρώπους της γραμματείας, τα παιδιά της καθαριότητας, για την ευγένεια και την άψογη συμπεριφορά τους προς τους πολίτες και επισκέπτες των εγκαταστάσεων μας», λέει ο κ. Πανιώρης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ καταλήγοντας καλεί τον κόσμο να αγκαλιάσει και φέτος το Κολυμβητήριο: «Περιμένουμε τους κατοίκους του Δήμου μας και φέτος στο Κολυμβητήριο για να απολαύσουν στιγμές δροσιάς τους θερινούς μήνες και να αθληθούν. Για φέτος προγραμματίζουμε να αρχίσει η σεζόν την Τρίτη 3 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξουν οι πύλες του Κολυμβητηρίου. Σας περιμένουμε όλες και όλους, ώστε και φέτος το καλοκαίρι να διασκεδάσουμε αθλούμενοι στο Δημοτικό κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου “Άγγελος Βλαχόπουλος”».

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,