Β. Χατζηαντωνίου: «Νιώθω δικαιωμένος για τη συνεργασία μου με τον Παντελή Τσακίρη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου στον Κ. Παπαδάκη και στην εφημερίδα «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» 

«Τις συμπράξεις δεν τις επέβαλε ο κ. Τσακίρης αλλά η απλή αναλογική. Έπρεπε να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος της «Πολιτείας με Όραμα», Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ».

Ο κ. Χατζηαντωνίου κάνει έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της έως τώρα θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιλάει για τη συνεργασία του με τον νυν δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, απαντάει στην κριτική που δέχεται για απευθείας αναθέσεις και σχολιάζει με δύο λέξεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου έχει ως εξής:

Κ. Χατζηαντωνίου,

–             Θα θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα στη δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα»;

Καταρχάς πιστεύω βαθιά μέσα μου πως όταν κάποιος αποφασίζει να κατέβει υποψήφιος το κάνει μόνο για να προσφέρει στο τόπο και τους συμπολίτες του. Αυτό ακριβώς ισχύει και από τη δική μου την πλευρά. Άλλωστε το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου. Παραμένω λοιπόν ενεργός.  

Τώρα σχετικά με την «Πολιτεία με Όραμα»: Η σύνθεση της παράταξης μετά την αναίτια παραίτηση του επικεφαλής και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, άλλαξε. Οι συνεργασίες ήταν μονόδρομος με αυτό το εκλογικό σύστημα. Αλλιώς παραμόνευε η ακυβερνησία. Δημιουργήθηκαν νέοι συσχετισμοί.

Εγώ λοιπόν, για να απαντήσω στο ερώτημα, διατηρώ το όραμα για τον Δήμο μας και με αυτό συνεχίζω. Έχουμε ακόμη περίπου δυο χρόνια ως τις κάλπες. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πόσες και ποιες παρατάξεις θα μπουν στις εκλογές. Ως τότε θα πορεύομαι με το όραμα που έχω μέσα μου από την άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη.

–             Δηλαδή αισθάνεστε δικαιωμένος που στηρίξατε τον σημερινό Δήμαρχο;

Κοιτάξτε, δεν στήριξα κανένα Δήμαρχο ούτε υπέγραψα συμβόλαιο μαζί του. Ο Παντελής Τσακίρης μου ξεκαθάρισε από την αρχή -με την πολιτική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει- πως η συνεργασία γίνεται για να πάει ο Δήμος μας μπροστά και όχι για τον εαυτό του.

Τις συμπράξεις δεν τις επέβαλε ο κ. Τσακίρης αλλά η απλή αναλογική. Έπρεπε να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και για αυτό τον λόγο εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συλλογικά. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μου εμπιστεύθηκε τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία είχα ήδη υπηρετήσει με την προηγούμενη διοίκηση επί πέντε χρόνια.

Η συνεργασία μας με τον δήμαρχο εξελίχθηκε άριστα και αυτό φαίνεται από το έργο που παράγεται στα σχολεία μας. Το αναγνωρίζουν πρώτα από όλα οι μαθητές και οι γονείς, το αναγνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί μας. Είμαστε πάντα παρόντες και όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε και εργαζόμαστε, συνεργαζόμαστε και κινητοποιούμαστε, για να αναβαθμίζουμε και να βελτιώνουμε διαρκώς τα σχολεία μας. Νιώθω δικαιωμένος για τη συνεργασία μου με τον Παντελή Τσακίρη, καθώς παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και τις οικονομικές δυσκολίες καταφέρνουμε να παράγουμε σημαντικό έργο στα σχολεία του Δήμου. Αυτός άλλωστε είναι και ο κοινός μας στόχος.

–             Θεωρείτε περισσότερο αποτελεσματική τη θητεία σας επί διοίκησης Παντελή Τσακίρη ή Αστέριου Γαβότση; 

Δεν υπάρχει για εμένα «προσφέρω λίγο» ή «προσφέρω περισσότερο». Εργαζόμουν και συνεχίζω να εργάζομαι με την ίδια πάντα όρεξη. Το έκανα και με την προηγούμενη διοίκηση, το κάνω και με την σημερινή διοίκηση. Βέβαια, όταν πρωτοανέλαβα την προεδρία της Επιτροπής είχα να αντιμετωπίσω διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με σήμερα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως διατηρώ μια καλή και εποικοδομητική πορεία παρά τις πολύ δύσκολες πλέον οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε και διαρκώς προσπαθώ να βελτιώνομαι.

–             Θα επιθυμούσατε να προσφέρετε από διαφορετικό «πόστο»;

Στη διοίκηση υπάρχει πάντα αυτή η «συνέχεια». Οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους με την παράταξη που συμμετείχα, γιατί αναγνώρισαν τη δουλειά και το έργο μου στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δούλεψα σκληρά, συνεργάστηκα με τους εκπαιδευτικούς μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες. Απέκτησα εμπειρία και τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε από κοινού με την σχολική κοινότητα όλες εκείνες τις υποδομές που αποδείχθηκαν απολύτως απαραίτητες όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid-19. Αναφέρομαι στην ανάγκη της τηλεκπαίδευσης, καθώς είχαμε φροντίσει να εξοπλίσουμε κατάλληλα τα σχολεία μας με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και την αγάπη για τα παιδιά μας. Είμαι διατεθειμένος να προσφέρω στον τόπο μου από όποιο πόστο κι αν μου προταθεί. Σημασία έχει να είναι κάποιος αποτελεσματικός και παραγωγικός και αυτό επιδιώκω.

–             Τι απαντάτε στην κριτική που δέχεστε για τις απευθείας αναθέσεις.

Ο τρόπος λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών είναι συγκεκριμένος και δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτόν ακολουθούμε. Λειτουργούμε με βάση όσα προβλέπονται από τους νόμους και τους κανονισμούς. Όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στην Διαύγεια και τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ, μπορεί ο κάθε πολίτης να τις δει και να έχει άποψη.

Οι απευθείας αναθέσεις είναι ένα εργαλείο που παρέχει ο νομοθέτης για να μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι άμεση και αποτελεσματική, ώστε να μην λείψει τίποτα από τα σχολεία μας και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες.    

–             Εκλέγεστε από το 2006. Για πόσα χρόνια πιστεύετε ότι πρέπει κάποιος να υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση;

Πρώτη φορά συμμετείχα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2002 και εκλέχθηκα για πρώτη φορά το 2006. Ασχολήθηκα με τα κοινά παράλληλα με τη δική μου επιχείρηση…

επιχείρηση;…

…  Διατηρώ μια μεγάλη μονάδα εκτροφής βοοειδών της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής που προέρχονται από φάρμες της περιοχής του Λαγκαδά…

μάλιστα…

…όπως σας έλεγα λοιπόν, έχω όραμα για τον τόπο μου και θέλω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις τον Δήμο μας να αναπτυχθεί. Οι συνδημότες μας αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια και τους είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Θα σας το πω απλά, στα καφενεία, στις πλατείες, στα σχολεία μας εισπράττω θετικά μηνύματα από τους συνδημότες μου και αυτό με οπλίζει με περισσότερη δύναμη για να συνεχίσω να ασχολούμαι και να υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσο ο κόσμος μου δίνει αυτή τη δύναμη θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω μερικά ονόματα και θα σας ζητήσω ένα γρήγορο σχολιασμό.

–             Παντελής Τσακίρης: Φιλότιμος άνθρωπος, αστικού τύπου πολιτικός

–             Ανέστης Πολυχρονίδης: Έμπειρος αυτοδιοικητικός, ευγενής

–             Παντελής Σκαρλάτος: Επιτυχημένος επιχειρηματίας, δεσποτική συμπεριφορά

–             Πασχάλης Χατζηευαγγέλου: Του λείπουν χιλιόμετρα, βαριά η κληρονομιά

–             Άγγελος Θεμελής: Ίδια πορεία, ίδια μέθοδος

–             Γρηγόρης Εδιρνέλης: Πολιτικός πολιτισμός

–             Αστέριος Γαβότσης: Συγγενής μου – έκλεισε ο ίδιος τον αυτοδιοικητικό κύκλο του

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,