2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου: Τα «θαμμένα» θεμέλια που έγιναν σχολείο

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, θα λέγαμε κοινό τόπο, ότι το χτίσιμο του νέου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, δεν διεκδίκησε ποτέ δάφνες ταχύτητας. Μπορεί να μην ίσχυσε εντελώς το «ολημερίς χτιζόταν, το βράδυ… σκεπαζόταν» αλλά είναι γεγονός πως, τόσο το ξεκίνημα όσο και το σταμάτημα της ανέγερσής του από την προηγούμενη διοίκηση του Δ. Ωραιοκάστρου, ήταν «περιπετειώδες».

Ήταν το 2017 που «έσφαξαν τον κόκορα» στα θεμέλια, αλλά και το 2018 που… τα σκέπασαν εντελώς. Τα προβλήματα με τη στατικότητα του δρόμου, οι διαφωνίες με τον ανάδοχο του έργου και «ένα σωρό» άλλα, οδήγησαν στο απότομο «τέλος» της ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος.

Με αυτά και με αυτά ο χρόνος κύλησε, η νέα διοίκηση που ανέλαβε έτρεξε εκ νέου το έργο, τα θεμέλια βγήκαν ξανά στην… επιφάνεια και το νέο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα.

Καζαντζίδης Χαράλαμπος  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών 

«Ξεπερνάμε τα προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να προχωρά χωρίς καθυστερήσεις η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου», σημειώνει στην εφημερίδα «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ωραιοκάστρου, Χαράλαμπος Καζαντζίδης και συνεχίζει:

«Όταν αναλάβαμε το έργο ήταν στα θεμέλια. Λύσαμε τα προβλήματα με τον ανάδοχο και σήμερα βρισκόμαστε σε καλό στάδιο, αφού οι εργασίες κατασκευής προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό.

Σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη το ολοκαίνουργιο σχολείο θα έχει τρεις ορόφους και στο ισόγειο, μεταξύ άλλων χώρων, θα δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, που θα λειτουργεί σαν μια «εσωτερική αυλή».

Στο καινούριο σχολείο, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τ.Ε.  «πρόκειται να δημιουργηθούν εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, ιατρείο αλλά και γραφείο ψυχολόγου, όπως και γραφείο για τις μαθητικές κοινότητες και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων».

Επίσης, στον αύλειο χώρο του σχολείου προβλέπεται να γίνουν διαδοχικά οριζόντια επίπεδα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με σειρές κερκίδων – καθιστικών. Παράλληλα, προβλέπεται η διαμόρφωση με κερκίδες ενός είδους υπαίθριου θεάτρου για ανοιχτές σχολικές εκδηλώσεις.

«Εργαζόμαστε εντατικά ώστε η κατασκευή του σχολείου να ολοκληρωθεί σύντομα και να το παραδώσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Π. Τσακίρης: το έργο προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό – παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή του

Παντελής ΤσακίρηςΔήμαρχος Ωραιοκάστρου

Την πεποίθηση του ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το νέο σχολείο θα παραδοθεί στη σχολική κοινότητα, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. «Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και πετύχαμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του σχολείου» είπε ο κ. Τσακίρης.  «Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπογράψαμε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου στην τεχνική εταιρεία που έπειτα από σχετική διαγωνιστική διαδικασία ανέλαβε την κατασκευή του σχολικού κτιρίου».

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου υπογράμμισε πως η διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του «προσπαθώντας να μην επηρεαστεί από τις δυσμενείς συνθήκες που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργηθεί σε διεθνές επίπεδο με τις τιμές των υλικών, λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία».

«Στόχο έχουμε» ανέφερε επίσης, «η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να το παραδώσουμε στους μικρούς μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην περιοχή».

Ανέστης Πολυχρονίδης: Ένα έργο που σταμάτησε εξαιτίας των ατυχών χειρισμών της διοίκησης Αστ. Γαβότση

Μάρτιος 2018 – Ο Ανέστης Πολυχρονίδης πάνω στα θαμμένα θεμέλια επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του Αστ. Γαβότση

Τον Μάρτιο του 2018 το σκάμμα με τα τσιμεντένια θεμέλια του έργου σκεπάστηκε από τόνους χώμα και το οικόπεδο επανήλθε στην… προτέρα κατάσταση.

Κανείς τότε δεν γνώριζε τι πραγματικά διημείφθη μεταξύ εργολάβου και της τότε διοίκησης, τι πραγματικά προβλήματα υπήρξαν και τι ζημιές είχαν γίνει. Όμως για τον τέως αντιδήμαρχο Τ.Ε, Ανέστη Πολυχρονίδη, ήταν ένα έργο που σταμάτησε εξαιτίας των ατυχών χειρισμών της διοίκησης του Αστέριου Γαβότση.

«Είναι ένα έργο που παλέψαμε πολλά χρόνια για να το πετύχαμε, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραχωρηθούν τα οικόπεδα στον δήμο, για να χτιστεί το σχολείο, για να πάρουμε την έγκριση από το τότε υπουργείο Παιδείας» είχε αναφέρει τότε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Polites Oraiokastrou ο κ. Πολυχρονίδης.

Ο δημοτικός σύμβουλος είχε επιρρίψει την ευθύνη για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην τότε διοίκηση. Είχε πει τότε πως «μετά τις ατυχείς ενέργειες της σημερινής διοίκησης, δυστυχώς ο εργολάβος που είχε μπει να κατασκευάσει το σχολείο ήρθε σε ρήξη, αποβλήθηκε […] Ελπίδα όλων μας είναι αυτό το έργο να γίνει, πάση θυσία, είναι ένα έργο που ο κόσμος εδώ στο Παλαιόκαστρο το χρειάζεται, το χρειάζεται ο δήμος για να καλύψει ανάγκες σχολικών υποδομών».

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”

=========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,