Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής με παραδοσιακό γλέντι

Παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής Παλαιοκάστρου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Εκπολιτιστικός-Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου, αλλά και το πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής Παλαιοκάστρου άρχισαν το απόγευμα με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας της Αγίας.

Αμέσως μετά στήθηκε παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Πέτρινο) με την μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη και ποντιακά τραγούδια από τον Πόλυ Πολυχρονίδη. Μαζί του ο Θεόφιλος Κουλίδης στη λύρα και ο Πέτρος Ζώης στο νταούλι.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, καλωσόρισε τους πολίτες και σύντομα αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιεί η δημοτική αρχή στο Παλαιόκαστρο.

Στο παραδοσιακό γλέντι συμμετείχαν οι βουλευτές ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, στελέχη της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εκατοντάδες πολίτες.

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,