Ο «Κοσκινάς» συνεχίζει να ευημερεί – Χιλιάδες ευρώ στα …«σκουπίδια»

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Φλεβάρη όταν η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου –δια στόματος της αντιδημάρχου Καθημερινότητας- ανακοίνωνε μέσω δελτίου Τύπου πως η παράνομη χωματερή του «Κοσκινά» επιτέλους καθαρίζεται. (https://politesoraiokastrou.gr/?p=9064)

Η δεύτερη φορά είναι σήμερα -επτά μήνες μετά- όταν με δηλώσεις της στο Polites Oraiokastrou η αντιδήμαρχος, Σοφία Δημητριάδου, ανακοινώνει ότι η παράνομη χωματερή του «Κοσκινά»… θα καθαριστεί ξανά! Κι αυτό, διότι, οι …«ασυνείδητοι» πολίτες εξακολουθούν  να πετούν στον δημοτικό χώρο «μπάζα, κλαδιά, παλιά έπιπλα, στρώματα και απορρίμματα». Μόνο που τώρα, αυτοί, οι «ασυνείδητοι» πολίτες, έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη (!) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας. Τα σκουπίδια μάλιστα είναι τόσα πολλά που λίγο ακόμα και θα κλείσει και ο δρόμος. (φωτό- βίντεο).

Προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: «γιατί ξανά»;

Δυστυχώς, χρόνια τώρα, η συγκεκριμένη παράνομη χωματερή «βρωμάει» περιβαλλοντικά και «αιμορραγεί» οικονομικά. Από τη μία υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και από την άλλη χρειάζονται να βγουν ξανά μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου χρήματα για την «απομάκρυνση των ογκωδών» από τη Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου. Αυτή τη φορά θα χρειαστεί να «τρέξει» ανάθεση περίπου 37.000 ευρώ.

Το Polites Oraiokastrou ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, να τοποθετηθεί για αυτό το απίστευτο χάλι που παρουσιάζει ξανά η συγκεκριμένη περιοχή, παράπλευρα της Συμμαχικής Οδού.

«Καθαρίσαμε το συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί δημοτική έκταση από μπάζα και απορρίμματα τον περασμένο Φεβρουάριο και περιφράξαμε το χώρο» ανέφερε η κ. Δημητριάδου και συνέχισε:

«Δυστυχώς το διάστημα που ακολούθησε κάποιοι συνέχισαν να εναποθέτουν εκεί παράνομα μπάζα και ογκώδη απορρίμματα και, μάλιστα, και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Να σας αναφέρω ότι έχουμε κάνει συστάσεις και ενημερώσαμε και τις αστυνομικές αρχές. Δυστυχώς ο χώρος γέμισε πάλι με ογκώδη απορρίμματα. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να τον καθαρίσουμε εκ νέου. Ειδικότερα, τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να «τρέξει» νέα ανάθεση για απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων, ύψους περίπου 37.000 ευρώ, για την Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου. Σκοπεύουμε στο μέλλον να επιβάλλουμε πρόστιμα σε όσους εναποθέτουν εκεί παράνομα απορρίμματα και ευελπιστούμε πως οι πολίτες θα συνεργαστούν μαζί μας, για να μπορούμε να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό.» κατέληξε η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,