Ψάχνοντας την …ταυτότητα του «Κοσκινά»

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Ο «Κοσκινάς» είναι ένας δημοτικός χώρος προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών και κλαδιών με την ανάλογη (περιβαλλοντική) άδεια όπως είχε αναφέρει σχετικά σε ΔΣ (Οκτώβριος ‘20) η αρμόδια αντιδήμαρχος, Σοφία Δημητριάδου,

… ή είναι μια παράνομη χωματερή «κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» όπως επίσης αναφέρει τώρα η ίδια (τρεισήμισι μήνες μετά!), σε Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα προ 24ώρου;

Όταν η διοίκηση του δήμου διαψεύδει τη… διοίκηση του δήμου είναι πράγμα σοβαρό, είναι το λεγόμενο «αυτογκόλ» το οποίο δεν έχει ακόμη μάθει να αποφεύγει.

Η επίσημη «ομολογία» για την ύπαρξη της παράνομης χωματερής στη θέση «Κοσκινά», από τη μία εκθέτει τη διοίκηση που εναπόθετε με φορτηγά του δήμου ογκώδη (αποκάλυψη Ευάγγελου Κανταρτζή) λέγοντας πως πρόκειται για ένα προσωρινό «πράσινο σημείο», και δικαιώνει από την άλλη τον Γρηγόρη Εδιρνέλη (Αλληλεγγύη Ανατροπή), που είχε φέρει το ερώτημα σε Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου.

Μάλιστα το Polites Oraiokastrou είχε αποκαλύψει έγγραφο της ΠΚΜ το οποίο σημείωνε ότι προσωρινό πράσινο σημείο δεν υπήρχε στο Δήμο Ωραιοκάστρου. ( https://politesoraiokastrou.gr/?p=8645 )

Πάντως, η συγκεκριμένη ενέργεια του καθαρισμού του «Κοσκινά» μεταφράζεται ως άκρως θετική.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωραιοκάστρου:

Δ. Ωραιοκάστρου: Μεγάλη επιχείρηση για να κλείσει παράνομη χωματερή στην περιοχή «Κοσκινάς»

Να βάλει οριστικά τέλος στις παράνομες χωματερές που υπάρχουν σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι αποφασισμένη η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη. Την περασμένη Παρασκευή με ενέργειες της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, με στόχο να απομακρυνθούν μπάζα, απορρίμματα και κλαδιά που ασυνείδητοι έριξαν σε δημοτική έκταση στην περιοχή «Κοσκινάς», παράπλευρα της Συμμαχικής Οδού.

«Στόχο έχουμε να βάλουμε τέλος στις παράνομες χωματερές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε αυτές τις ”πληγές”, καθώς δημιουργούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και επιβαρύνουν το περιβάλλον», τόνισε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου.

«Αρχίσαμε εργασίες για να απομακρύνουμε μπάζα, κλαδιά, παλιά έπιπλα, στρώματα και απορρίμματα, που ασυνείδητοι άφηναν στην περιοχή τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καθαρίσουμε πλήρως το χώρο. Καλούμε τους δημότες να μην ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές, αλλά να επικοινωνούν με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας ώστε να επιλαμβάνονται τα συνεργεία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον όπου ζούμε, είναι υποχρέωση και καθήκον μας», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,