Η κ. Δημητριάδου συνελήφθη «κλέπτουσα οπώρας» – Εκτεθειμένη η διοίκηση του Δήμου

Σοβαρά εκτεθειμένη φαίνεται πως είναι πλέον η αντιδημαρχία Καθημερινότητας μετά το μπάχαλο σχετικά με το προσωρινό σημείο εναπόθεσης ογκωδών που φέρεται -όπως ισχυρίζεται η αρμόδια αντιδήμαρχος- να υπάρχει στη θέση «Κοσκινά» στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Polites Oraiokastrou και μετά από επίσημη απάντηση (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου) της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΚΜ, φαίνεται όχι μόνο να μην ισχύουν τα όσα είπε στο ΔΣ η Αντιδήμαρχος, Σοφία Δημητριάδου, αλλά να μην υπάρχει ούτε καν «αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη δημιουργία εγκατάστασης αποθήκευσης ογκωδών αποβλήτων»!

Οι αναφορές (μετά από ερώτημα της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη Ανατροπή») της αντιδημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου περί ύπαρξης «προσωρινού σημείου» στη συγκεκριμένη θέση και μάλιστα με τη σχετική προσωρινή περιβαλλοντική άδεια την οποία φερόταν πως είχε και κράδαινε στα χέρια της, εκθέτουν όχι μόνο την ίδια αλλά πλέον ολόκληρη τη διοίκηση.

Από την εξέλιξη αυτή εγείρονται πολλά και πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τη διοίκηση του Δήμου, η οποία έως τώρα φαίνεται να αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί δημόσια.

Γρηγόρης Εδιρνέλης: Το ψέμα δεν ζει για να γεράσει – Η κ. Δημητριάδου συνελήφθη «κλέπτουσα οπώρας»

Το θέμα αποκαλύφθηκε μέσα από το διαδίκτυο μετά τις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της «Δύναμη Δημιουργίας», Βαγγέλη Κανταρτζή. Ο κ. Κανταρτζής δημοσίευσε φωτογραφίες στο facebook με φορτηγά της αντιδημαρχίας Καθημερινότητας να ρίχνουν μπάζα και απορρίμματα σε περιοχή – οικόπεδο του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρωτώντας την κ. Δημητριάδου αν υπάρχει σχετική περιβαλλοντική άδεια προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών για το συγκεκριμένο σημείο, στη θέση «Κοσκινά».

 Η διαβεβαίωση της αντιδημάρχου στον κ. Εδιρνέλη συνοδευόταν με τη …«σιγουριά» των εγγράφων που φέρεται να κρατούσε στα χέρια της και που -όπως διαβεβαίωνε- θα του έδινε αμέσως, την επόμενη ημέρα. Έγγραφα που δεν πήρε ποτέ μέχρι σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος.

Γρηγόρης Εδιρνέλης – Επικεφαλής “Αλληλεγγύη Ανατροπή”

Σε δηλώσεις του στο Polites Oraiokastrou σχετικά με την εξέλιξη του θέματος, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης, κάνει λόγο για «συνειδητή παραπλάνηση και παραποίηση της πραγματικότητας». Είναι καταπέλτης για την αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και θέτει ερωτήματα στη διοίκηση η οποία επιτέλους να δώσει απαντήσεις:  

«Πάντα προσπαθούσα» ανέφερε ο κ. Εδιρνέλης «να καταλάβω (και μάλιστα καλοπροαίρετα) κάθε εξήγηση που μου δίνονταν από τους καθ’ ύλη αρμόδιους της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου σε ερωτήσεις, απορίες, διευκρινήσεις, κ.λπ. που έθετα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας.

Άσχετα αν με ικανοποιούσε η εκάστοτε απάντηση αποδεχόμουν το γεγονός πως έτσι γνώριζε, ή έτσι ήθελε να απαντήσει ή με πλάγιο τρόπο προσπαθούσε να αποφύγει την αλήθεια όταν αυτή δεν συνέφερε τον ερωτώμενο.

Αυτό όμως που πάντοτε με εκνεύριζε και με έβγαζε από τα ρούχα μου, ήταν η συνειδητή παραπλάνηση και παραποίηση της πραγματικότητας. Και για να γίνω σαφής αναφέρομαι στην αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δημητριάδου την οποία επαίνεσα μεν αρκετές φορές δημόσια  για την φιλότιμη προσπάθεια της στον τομέα της αλλά δυστυχώς όμως αυτή τη φορά συνελήφθη «κλέπτουσα οπώρας» σε ερώτηση μου για τα πράσινα σημεία του δήμου μας.

Συγκεκριμένα πριν από μήνες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ρώτησα, με αφορμή δημοσιευμένη φωτογραφία του συναδέλφου κ. Βαγγέλη Κανταρτζή όπου απεικονίζονταν φορτηγάκι του Δήμου να πετά μπάζα και άλλα παραπλήσια απορρίμματα σε δημοτική έκταση στη θέση «Κοσκινά»,  ΕΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ στο σημείο αυτό. Η απάντηση της κυρίας αντιδημάρχου ήταν σαφής: «Και βέβαια υπάρχει προσωρινή άδεια εναπόθεσης ογκωδών και τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση σας».

 Έκτοτε περιμένω εις μάτην  εδώ και μήνες τα σχετικά έγγραφα αλλά μάλλον άδικα, για το απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η διοίκηση του δήμου είναι συνειδητά ένας εκ των ρυπαντών του περιβάλλοντος της περιοχής μας και ευελπιστώ ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς αντιδημαρχίας καθαριότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ όμως η διοίκηση:

ΥΠΑΡΧΕΙ έστω και ΣΗΜΕΡΑ άδεια (έστω και προσωρινή) ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ σε δημοτική έκταση στη θέση «Κοσκινά»;

ΓΙΑΤΙ δεν δίνονται στη δημοσιότητα όλες οι σχετικές ενέργειες της διοίκησης του Δήμου για την αδειοδότηση από την περιφέρεια της λειτουργίας πράσινων σημείων εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων έστω και προσωρινών;

ΓΙΑΤΙ τέτοια μεγάλη καθυστέρηση σε ένα θέμα που αγγίζει τη ζωή, το περιβάλλον και την υγεία των συνδημοτών μας;

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.» 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ακολουθεί το video με τα όσα είχε πει για το προσωρινό σημείο εναπόθεσης του δήμου Ωραιοκάστρου η αντιδήμαρχος “Καθημερινότητας”, Σοφία Δημητριάδου, σε δημοτικό συμβούλιο (πριν δύο μήνες) με τηλεδιάσκεψη:

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,