Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. – ΑΝΕΘ: 300.000 ευρώ σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς

Στην αναβάθμιση και στη βελτίωση των εγκαταστάσεων παιδικών και βρεφικών σταθμών του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. προχωρά ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Η συγκεκριμένη δράση, ύψους 300.000 ευρώ, γίνεται σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) και αφορά σε βελτιώσεις των κτιρίων με ειδικά δάπεδα, χρωματισμούς, εγκατάσταση πλαισίων αλουμινίου με προστατευτικό πλέγμα (σίτες) και αλλαγές κεραμοσκεπών.

Επίσης, περιλαμβάνει τοποθετήσεις συστημάτων πυρασφάλειας, αλλαγές συστημάτων θέρμανσης, αγορά νέων σύγχρονων οικιακών συσκευών, προμήθεια εξοπλισμού επίπλωσης και, τέλος, διαμόρφωση των προαύλιων χώρων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Την προγραμματική σύμβαση συζήτησαν λεπτομερώς και υπέγραψαν σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ), Θωμάς Βράνος, μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης, δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα περνάμε στο πιο σημαντικό σκέλος του μεγαλόπνοου εγχειρήματος, δηλαδή στην υλοποίηση των μελετών και στην εφαρμογή τους στην πράξη.

Το έργο αυτό δεν έμεινε στα χαρτιά, αλλά παίρνει από τη διοίκησή μας σάρκα και οστά. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο Δήμο μας, δίνουμε τη δυνατότητα μιας τόσο ουσιαστικής παρέμβασης για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και ανανέωση των κτιρίων των παιδικών μας σταθμών με στόχο την ασφάλεια και την άριστη φιλοξενία των παιδιών.

Στο επόμενο διάστημα των 12 μηνών, όταν ολοκληρώσουμε την παρέμβαση θα έχουμε τις ανταγωνιστικές κτιριακές εγκαταστάσεις παιδικών σταθμών όπως επιβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες της εποχής μας.

Η σημερινή συμφωνία σε συνδυασμό με την ένταξη σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 150.0000 ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σηματοδοτεί τη νέα εποχή για το ΔΟΠΠΑΩ».

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,