Μνήμες από την Μ. Ασία «ζωντάνεψαν» σε χορωδιακή εκδήλωση στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες στη Μικρά Ασία «ζωντάνεψαν» χθες το βράδυ στην εκδήλωση με τίτλο «Τί να θυμηθώ, τί να ξεχάσω» που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου με τη Χορωδία του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και με τη Χορωδία και το Χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου».

Τα μέλη των χορωδιών «ταξίδεψαν» το κοινό με τις εκπληκτικές ερμηνείες τους στις περιοχές της Μικράς Ασίας και τα μέλη του χορευτικού τμήματος παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ανασύροντας με μοναδικό τρόπο μνήμες και θύμησες από την Ιωνική γη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σολίστ Φ. Θεοδωρίδης και Δ. Κολτσίδα και πενταμελής ορχήστρα, ενώ διηύθυνε η Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.

Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους των χορωδιακών συνόλων η Χριστίνα Χριστογιάννη, η οποία ανέφερε πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον απανταχού προσφυγικό ελληνισμό, Μικρασιάτες και Ποντίους.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τα μέλη της Χορωδίας του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και της Χορωδίας και του Χορευτικού τμήματος του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», διότι με αγάπη και ζήλο διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις.

default

Η χορωδιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια προσφυγικής συνεισφοράς στο Δήμο Ωραιοκάστρου, που υλοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, ο π. Λάζαρος Βίγλιος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα και ο πρόεδρος του Ε.Μ.Α.Σ. «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», Φώτης Παρπόρης.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon