Σχολεία Δ. Ωραιοκάστρου: «Πυρετός» εργασιών πριν και μετά το πρώτο κουδούνι

Τεχνικές παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας πραγματοποιούνται από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα.

Φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα ως προς την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, καθώς άρχισαν να τοποθετούνται διαδραστικοί πίνακες σε σχολικές αίθουσες, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες διαδικασίες εκπαίδευσης.

Η αρχή της τεχνολογικής αναβάθμισης έγινε από το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου και από το τμήμα ένταξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.  Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην προμήθεια και στην τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων, καθώς επίσης και φορητών βιντεοπροβολέων. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν σταδιακά σύγχρονοι διαδραστικοί πίνακες και σε άλλα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Βαγγέλης Χατζηαντωνίου
πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Αναβαθμίζουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων μας και έτσι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη νέα ψηφιακή εποχή. Η τεχνολογία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου προχωράμε με βάση αυτό το βηματισμό. Παράλληλα, κάνουμε τεχνικές παρεμβάσεις για τη συντήρηση και την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων. Μέσα στο καλοκαίρι προχωρήσαμε σε βαφές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, σε συντηρήσεις και σε άλλες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Επίσης σε έξι σχολικές μονάδες τοποθετήσαμε κάμερες ασφαλείας για την αποφυγή ζημιών. Οι κάμερες λειτουργούν μετά το πέρας λειτουργίας των σχολείων», αναφέρει ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Γυμνάσια – λύκεια

Αντίστοιχες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης έγιναν και στα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Αναστάσιος Χαλκίδης
πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου προχώρησε σε καταγραφή προβλημάτων πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές, τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολικών μονάδων και επίλυση αυτών και πραγματοποιώντας παρεμβάσεις όπου κρίθηκε απαιτητό, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή (αναβαθμίσεις- αγορά σύγχρονων υπολογιστών, φωτοτυπικά μηχανήματα, προτζέκτορες, κλιματιστικά μηχανήματα) όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις (βαφές- εξωραϊσμοί-μονώσεις εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης και συστημάτων θέρμανσης, τοποθέτηση υδροροών) προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα και εφόδια που απαιτούνται για τη σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης», αναφέρει ο Αναστάσιος Χαλκίδης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε σε όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ωραιοκάστρου να δημιουργηθούν αίθουσες με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις τεχνικές παρεμβάσεις η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας μερίμνησε ώστε να καθαριστούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι των σχολείων και να γίνουν κοπές χόρτων και κλαδεύσεις.

Απολυμάνσεις

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη μέριμνα δίνουν οι Σχολικές Επιτροπές Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου και στις απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων, με στόχο η επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές εγκαταστάσεις να γίνει με ασφάλεια.

Σε σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας έγιναν απολυμάνσεις στους εσωτερικούς χώρους με μέριμνα του Ευάγγελου Χατζηαντωνίου,  προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου και του Τάσου Χαλκίδη, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Μεριμνούμε ώστε τα σχολεία να ανοίξουν διαθέτοντας τα απαραίτητα απολυμαντικά, όπως προβλέπεται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19. Επίσης, κάναμε απολυμάνσεις όλο το προηγούμενο διάστημα», λέει ο κ. Χατζηαντωνίου.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να αντιμετωπίζουμε άμεσα όσα προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές εγκαταστάσεις. Τα σχολεία μας είναι έτοιμα να ανοίξουν με ασφάλεια», αναφέρει ο κ. Χαλκίδης.

Προσθέτει ότι με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους «ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ευαγγελία Δρόσου και εγώ προσωπικά ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Δηλώνουμε παρόντες για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα και να διασφαλίσουμε ότι και η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά».

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,