Δ. Ωραιοκάστρου: 18 απινιδωτές τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες

Δεκαοχτώ υπερσύγχρονοι και εύχρηστοι απινιδωτές παραδόθηκαν το πρωί τους προέδρους των Κοινοτήτων και σε εκπροσώπους φορέων και δημοσίων υπηρεσιών συνολικά, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν ο τρόπος λειτουργίας των απινιδωτών και τεχνικές της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

«Μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου αναλάβαμε και την πρωτοβουλία να εξοπλίσουμε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες με απινιδωτές σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την ασπίδα της προστασίας της υγείας των πολιτών. Το πρώτο βήμα έγινε το προηγούμενο διάστημα με την τοποθέτηση απινιδωτών σε σχολεία. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε 18 νέους σύγχρονους και απλούς στη χρήση απινιδωτές στους προέδρους των Κοινοτήτων, σε εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών, ώστε να βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών σε κάθε περιοχή του Δήμου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε στενή συνεργασία με τις Κοινότητες και τους φορείς που πλέον έχουν στην διάθεσή τους απινιδωτές, ώστε όπου χρειάζεται να γίνονται δράσεις ενημέρωσης του κοινού και να παρουσιάζεται ο τρόπος λειτουργίας τους.

Επίσης, διευκρίνισε ότι τις βραδινές ώρες, που δεν θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες όπου θα είναι τοποθετημένοι οι απινιδωτές, οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου για να έχουν άμεσα στην διάθεσή τους απινιδωτή.

«Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που διαθέτει από έναν απινιδωτή σε κάθε περιοχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι εάν χρειαστεί αυτά τα μηχανήματα μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Λειτουργούν πολύ εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από κάποιον που δεν γνωρίζει ΚΑΡΠΑ, καθώς διαθέτουν αυτοματοποιημένες οδηγίες», ανέφερε o Νίκος Χάψας, εκπρόσωπος της εταιρείας με τους απινιδωτές.

Στη συνέχεια η Σοφία Στεργίου, εκπαιδεύτρια ΚΑΡΠΑ, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των απινιδωτών και τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Στο τέλος ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρέδωσε τους 18 απινιδωτές στους προέδρους των Κοινοτήτων και στους εκπροσώπους των φορέων και των υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ακολουθούν τα σημεία τοποθέτησης των Απινιδωτών AED HR-501:

Δημαρχείο Ωραιοκάστρου

Κοινότητα Νεοχωρούδας

Κοινότητα Πενταλόφου

Κοινότητα Μελισσοχωρίου

Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Κοινότητα Μεσαίου

Κοινότητα Δρυμού

Κοινότητα Λητής

Κοινότητα Μονολόφου

Κοινότητα Πετρωτού

Κτίριο Ι. Καποδίστριας (Ωραιόκαστρο)

Δημοτικό Μέγαρο Παύλος Μελάς (Παλαιόκαστρο)- ΔΟΠΠΑΩ

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Ωραιοκάστρου

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Λητής

«Κονταξοπούλειο» Δημοτικό Γυμναστήριο

Κοινωνικές Υπηρεσίες

Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου

ΟΜ.Α.Κ. Ωραιοκάστρου Κτίριο Ι. Καποδίστρια.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,