Δ. Ωραιοκάστρου: Η Διοίκηση του Δήμου δεν κάνει εκπτώσεις στα δικαιώματα των Δημοτών του

«Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υποστηρίζει την ανάπτυξη της “πράσινης ενέργειας”, δεν κάνει όμως εκπτώσεις όσον αφορά στα δικαιώματα των Δημοτών του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ωραιοκάστρου σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί μπροστά από το δημαρχείο του Ωραιοκάστρου. (https://politesoraiokastrou.gr/?p=15029)

Αγρότες από την περιοχή του Δρυμού απέκλεισαν το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τη μη τήρηση των κανόνων -όπως υποστήριξαν- κατά τη διαδικασία τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή τους από εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμίου.

Όπως εξήγησε στο GRTimes ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού, Κωνσταντίνος Χατζηπαραδείσης «θα σκοτωθεί κόσμος, καθώς η εταιρεία που σκάβει για τη διέλευση των καλωδίων, δεν προχωρά -ως οφείλει- στην αποκατάσταση του εδάφους». Πρόσθεσε δε πως ένας αγρότης έπεσε με το τρακτέρ του σε τρύπα, η οποία είχε δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών και στη συνέχεια είχε κλείσει με πρόχειρο τρόπο.

«Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας. Δεν μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας» είπε ο κ. Χατζηπαραδείσης, υπογραμμίζοντας πάντως πως οι αγρότες δεν διαφωνούν με την «πράσινη» ανάπτυξη, αλλά ζητούν να τηρούνται οι όροι της αδειοδότησης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τη συνάντηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, με τους αγρότες. Ο δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση:

“Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου από μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού, σχετικά με την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων έπειτα από εργασίες εκσκαφής, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει ότι:

Ενεργεί σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Η έκδοση άδειας εκσκαφής ακολούθησε το νόμιμο τύπο και την ισχύουσα διαδικασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε άδεια εκσκαφής στην εταιρεία που υπέβαλε το σχετικό αίτημα με βάση όσα υπαγορεύονται από το νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης των οδών όπου πραγματοποιούνται σκαπτικές εργασίες κάνει μηχανικός της εταιρείας. Στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία για μη ορθή εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ο Δήμος προχωρά σε αυτοψία.

Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με αφορμή την καταγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού για μη ορθή αποκατάσταση των οδών προχωρά με εντολή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου σε επείγουσα αυτοψία του οδικού δικτύου και εφόσον διαπιστωθούν παραλείψεις ή παρατυπίες θα ζητήσει από την εταιρεία να συμμορφωθεί. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση της εταιρείας ο Δήμος θα ενεργήσει όπως ορίζει ο νόμος, που προβλέπει ακόμη και ανάκληση της άδειας εκσκαφής.

Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υποστηρίζει την ανάπτυξη της «πράσινης ενέργειας», δεν κάνει όμως εκπτώσεις όσον αφορά στα δικαιώματα των Δημοτών του.

=============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,