Σ. Αναστασιάδης: «Να ενισχύσουμε το ρόλο των γυναικών σε κάθε πεδίο»

«Η απάντηση στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών δεν μπορεί να είναι μόνο συνθήματα και καταγγελίες. Το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση: Να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε πρόκληση. Να θωρακίσουμε τις γυναίκες έναντι της βίας ενισχύοντας και εδραιώνοντας τον ρόλο τους σε κάθε πεδίο». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στην εκδήλωση με τίτλο «Η θέση της γυναίκας σήμερα» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

«Πήρα την πρωτοβουλία να διοργανώσω την εκδήλωση αυτή, για να αναδείξουμε τον δυναμικό ρόλο των γυναικών στην ελληνική κοινωνία και κυρίως τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την περαιτέρω ενίσχυσή του», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. «Όσα βήματα κι αν έχουμε κάνει προς τα μπρος, είναι πολλά τα εμπόδια στον δρόμο των γυναικών, πολλές οι ανισότητες εις βάρος τους», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην πληθώρα των εκδηλώσεων με θέμα τη γυναίκα που όμως έχουν στο επίκεντρο αρνητικά γεγονότα, περιπτώσεις βίας και όχι άδικα. «Δυστυχώς οι κοινωνίες παραμένουν ανδροκρατούμενες, υπάρχει όμως και η φωτεινή, αισιόδοξη διάσταση του θέματος που πιστεύω ότι πρέπει να αναδεικνύουμε. Υπάρχουν   γυναίκες δίπλα μας δυναμικές, αξιόλογες, που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στην πολιτική, την  τοπική αυτοδιοίκηση, την  επιχειρηματικότητα,  τον αθλητισμό και αυτές πρέπει να αναδείξουμε ως πρότυπα».

ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ – ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ – ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΟΛΑΔΑ

Στο βήμα ανέβηκαν ως ομιλήτριες η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου και η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη, οι οποίες αναφέρθηκαν στη διαδρομή τους στον επιχειρηματικό χώρο.

Επίσης στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου. Η νεαρή αυτοδιοικητικός και δημοσιογράφος τόνισε εκτός των άλλων πως η ανάγκη μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών με σεβασμό ιδιαίτερα στη νέα γυναίκα και τα δικαιώματά της, είναι διαρκής.

Μαρία Αραμπατζίδου – Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου – Δημοσιογράφος

Ακόμα στην εκδήλωση πήραν τον λόγο οι: η Κατερίνα Κοκκίνου, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκηδόνος, η Σοφία Μαυρίδου, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δέλτα, η Μαρία Αλεξούδη -Παπαδημητρίου, η Εύη Δούμπαλα, ιδιοκτήτρια κτηνοτροφικής μονάδας και η Χριστίνα Γκούντα, επιχειρηματίας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά.

Χαιρετισμό  απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, καθώς και οι δήμαρχοι Δέλτα, Ιωάννης Ιωαννίδης και Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,