«Σαλάμι φέτα και κρασί» – Το ντελικατέσεν παντοπωλείο στην καρδιά του Ωραιοκάστρου

«Σαλάμι φέτα και κρασί». Ένα όμορφο ντελικατέσεν παντοπωλείο που βρίσκεται στην καρδιά του Ωραιοκάστρου. Ένα «στέκι» που φτιάχτηκε με μεράκι για καλούς φίλους και παρέες που θέλουν να περνούν όμορφα την ώρα τους, γνωρίζοντας και τι τρώνε αλλά και τι πίνουν.

Πίσω από κάθε βιτρίνα του κυριαρχούν γεύσεις «μπολιασμένες» με πείρα και οικογενειακή παράδοση δεκάδων ετών. Τυριά με γεύσεις που αντέχουν στο χρόνο και διατηρούν μέχρι και σήμερα πρωτόγνωρη νοστιμιά, αυτή που συναντούσαμε πολλά χρόνια πριν.

Αλλαντικά οικογενειακής παραγωγής, κρασιά, μπύρες σπάνιες ετικέτες, γεύσεις με πλούσια και σπουδαία βιολογική αξία από όλη την Ελλάδα , για απαιτητικούς και εκλεκτούς ουρανίσκους. «Όνειρο μου είναι το μαγαζί να αποτελέσει ένα στολίδι για την περιοχή του Ωραιοκάστρου και να είναι η αφορμή επίσκεψης κόσμου από ολόκληρη την πόλη» αναφέρει στο «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» ο 28χρονος Θάνος Παπαθανασίου, ο οποίος έχει πάρει τις γνώσεις από τον …τσέλιγκα παππού (φωτό) και κρατάει τώρα τα ηνία της μικρής επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο.

Θάνος Παπαθανασίου

«Θέλει πείσμα, γνώση, συνεχής εξέλιξη και πάθος για να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό, άξιο να επισκεφθεί κανείς για να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία. Πρέπει να έχεις όραμα για αυτό που κάνεις αλλιώς δεν θα ξεχωρίσεις ούτε θα πετύχεις» τονίζει με νόημα και συνεχίζει για τα …μυστικά συστατικά της επιτυχίας του:

«Έχουμε μεράκι και πάθος για αυτό που προσφέρουμε στον κόσμο και το βασικότερο αγάπη για το φαγητό, γιατί αν δεν βάλεις αγάπη και μεράκι καμία συνταγή δεν πετυχαίνει.»

Ο Θάνος Παπαθανασίου αγάπησε την τέχνη της γεύσης από πολύ μικρός. Πως έγινε αυτό; Εξαιτίας μιας… «εμμονής»!

«Από μικρός είχα «εμμονή» με το τυρί, έτρωγα πολύ μεγάλες ποσότητες τυριού και ήθελα συνεχώς να δοκιμάζω διαφορετικά είδη για να συγκρίνω τη γεύση τους και να καταλήξω ποιο θα είναι το αγαπημένο μου» αποκαλύπτει χαμογελώντας , και συμπληρώνει:

«Έλα μου όμως που είναι τόσα πολλά και ακόμα και σήμερα δεν έχω καταλήξει σε κάποιο αγαπημένο καθώς ανακαλύπτω συνεχώς καινούργια. Η τρέλα μου αυτή συνεχίστηκε ως φοιτητής και συνεχίζεται καθώς περνούν τα χρόνια. Με τη διαφορά πως τώρα έχει προστεθεί και το καλό κρασί δίπλα στο εκλεκτό τυρί, γιατί κρασί χωρίς τυρί δεν γίνεται!

Και κάπως έτσι σκέφτηκα: γιατί να μην το πάω ένα βήμα παραπάνω; Με την βοήθεια των γονιών μου λοιπόν ξεκινάει και η επιχειρηματική πορεία ανοίγοντας ένα μαγαζί βασισμένο στη γευστική τρέλα μου για το καλό κρασί και το ακόμα καλύτερο τυρί.»

Το ντελικατέσεν υψηλών προδιαγραφών του κ. Παπαθανασίου μετουσιώνει την έκφραση «λίγα και καλά». Βέβαια εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλώς «καλά» αλλά με εξαιρετικά, μια πανδαισία γεύσεων που σίγουρα θα άξιζε να δοκιμάσει κανείς.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,