Τελεσίγραφο αγροτών του Δρυμού στον Π. Τσακίρη: Θα φτάσουμε στα άκρα

Προθεσμία 24 ωρών έδωσαν οι αγρότες του Δρυμού στον Παντελή Τσακίρη προκειμένου να ανακαλέσει τις άδειες εκσκαφής της εταιρείας «Ενεργειακή Δρυμού» η οποία -όπως υποστηρίζουν- έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικού δικτύου στερώντας τους το δικαίωμα της εργασίας.

«Δήμαρχε σε καθιστούμε υπεύθυνο για ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι όλοι οι αγρότες του Δρυμού να φτάσουμε στα άκρα» σημείωσαν με νόημα στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τη ζημιά που προκαλείται και «συνεχίζει να αδιαφορεί για ανεξήγητους λόγους».

Οι αγρότες του Δρυμού διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των κανόνων κατά τη διαδικασία τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ στην περιοχή τους με αποτέλεσμα την καταστροφή του αγροτικού οδικού δικτύου. Το πρόβλημα σύμφωνα με τους αγρότες της περιοχής αφορά 30.000 στρέμματα αναδασμού γης υψηλής παραγωγικότητας, υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν διαφωνούν με την «πράσινη» ανάπτυξη, αλλά ζητούν να τηρούνται οι όροι της αδειοδότησης.

Ακόμα υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με αποτέλεσμα να συνεχίζει σε «σωρεία παραβιάσεων των όρων αδειών εκσκαφής», ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί δεν πήραν στα χέρια τους «τα αποτελέσματα της τελικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 / 12 / 22 όταν είχε λήξει η προθεσμία συμμόρφωσης που είχε δοθεί στην εταιρεία.»

Τέλος, κάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο και Δήμαρχο Ωραιοκάστρου να ανακαλέσουν «εντός 24 ωρών το πολύ τις άδειες εκσκαφής» μέχρι η εταιρεία να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο αγρόκτημα Δρυμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου προέτρεψε τους αγρότες να …προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα(!) κατά της εταιρείας, κάτι βέβαια που δεν υιοθέτησε η αντιπολίτευση αναφέροντας πως ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να ελέγξει αν τηρούνται  οι όροι της αδειοδότησης.

==============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,