Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές/παιδιατρικές/ΩΡΛ εξετάσεις για παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Από τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές/Παιδιατρικές /ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ασκληπιός», είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για την παροχή παιδιατρικής, οδοντιατρικής και ωτορυνολαρυγγολογικής εξέτασης και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού μας.

Οι Ιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ασκληπιός» θα βρίσκεται:

  • Δευτέρα, 20/2: Στη Δ.Ε. Ωραιοκάστρου, στο σημείο στάθμευσης «Αλώνια», στη συμβολή των οδών Ελύτη και Υψηλάντου (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 09.00-17.00)
  • Τρίτη, 21/2: Στη Δ.Ε. Καλλιθέας, στην Κοινότητα Ν. Φιλαδέλφειας / Σημείο στάθμευσης πλησίον Δημοτικού Σχολείου (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 09.00-17.00)
  • Τετάρτη, 22/2: Στη Δ.Ε. Μυγδονίας, στην Κοινότητα Δρυμού / Σημείο στάθμευσης εντός Δημοτικού Σχολείου (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 09.00-17.00)
  • Πέμπτη, 23/2: Στη Δ.Ε. Καλλιθέας, στην Κοινότητα Πενταλόφου / Σημείο στάθμευσης εντός Δημοτικού Σχολείου (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 09.00-16.00)
  • Παρασκευή, 24/2 (1ο σημείο που θα βρισκόμαστε): Στη Δ.Ε. Ωραιοκάστρου / Σημείο στάθμευσης έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, οδός Στανίση 2 (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 09.00-12.00)
  • Παρασκευή, 24/2 (2ο σημείο που θα βρισκόμαστε): Στη Δ.Ε. Καλλιθέας / Σημείο στάθμευσης Κοινότητα Νεοχωρούδα πλησίον Δημοτικού Σταδίου (ωράριο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας 14.00-18.00).

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού:  2313 304090

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:    
1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2. Δε θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 152.297 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

ippokratis@hamogelo.gr

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,