Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 492 εκατ. ευρώ σε Δήμους – Περιφέρειες για την οδική ασφάλεια

Ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι μέσα στους 59 δήμους της χώρας που χρηματοδοτείται, και βάζει στον κουμπαρά του 2.240.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα έργα που θα γίνουν αφορούν σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ανακατασκευή οδών και κόμβων, με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται στοχευμένες επεμβάσεις, βελτιώσεις και τροποποιήσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στις ευρύτερες περιοχές παρέμβασης, από την υλοποίηση των έργων να είναι:Remaining Time-0:00FullscreenMute

– η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου

– η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας του οδοφωτισμού λόγω εφαρμογής led

– η βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος

– η βελτίωση της προσβασιμότητας/μετακινήσεων

– η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου
– η μείωση των ρύπων από τις μετακινήσεις

– η εξοικονόμηση φυσικών πόρων

– η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου

– η διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια πεζών και ΑμεΑ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: “Το είπαμε και το κάναμε: Ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια, με εντάξεις έργων συνολικού ύψους 492 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρηματοδοτούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες,  που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

================

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,