Ο Αν. Πολυχρονίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Π. Τσακίρη για θέματα ασφάλειας των πολιτών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, στη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη και ζητά ενδελεχείς ελέγχους ασφαλείας σε ευρύτερους τομείς του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Πολυχρονίδης ζητά τακτικούς γενικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου, έτσι ώστε να αυξηθεί το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών, φροντίζοντας για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Μάλιστα στο τελευταίο ΔΣ κατέθεσε πέντε προτάσεις που ξεκινούν από την …προσωπική(!) ασφάλεια των δημοτικών συμβούλων και φτάνουν μέχρι την ασφάλεια στατικότητας δημοτικών κτιρίων, παιδικών σταθμών και πεζοδρομίων.  

«Ζητάμε την άμεση διακοπή της προκλητικής εφαρμογής της πολιτικής απευθείας αναθέσεων  και απαιτούμε διαφάνεια σε όλα» σημείωσε ο κ. Πολυχρονίδης και συνέχισε: «Έχουμε πολλά περιστατικά από μία σειρά απευθείας αναθέσεων που προκαλούν και δημιουργούν θέματα ασφάλειας ακόμα και σε δημοτικούς συμβούλους που απλά κάνουν τη δουλειάς τους», σημείωσε με νόημα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με αφορμή δημόσια καταγγελία δημοτικού του συμβούλου για «απειλές»!

Ακόμα ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» ζήτησε:

  • Έλεγχο όλων των δημοσίων εγκαταστάσεων και στατική επάρκεια σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία
  • Ανακατεύθυνση δημοσιονομικών πόρων  σε απαραίτητες για την ασφάλεια των πολιτών κατευθύνσεις και έργα, που έχουν να κάνουν με τη καθημερινότητα, με τα μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια κλπ
  • Ενίσχυση της κουλτούρας ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας – ορθής χρήσης και λειτουργίας των μέσων – κυκλοφορίας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία στις σχολικές μονάδες.

Και  

  • ενημέρωση για τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και για το ρόλο που παίζει στην υποβάθμιση της ασφάλειας και των συστημάτων -είτε ως συνέπεια είτε και άμεσα – η σημασία για την ανθρώπινη ζωή.

=========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,