Δ. Ωραιοκάστρου: Τρεις γυναίκες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γυναίκες που με την παρουσία και το έργο τους άφησαν θετικό αποτύπωμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου τίμησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Τιμήθηκαν οι κυρίες Ειρήνη Τσιταμπάνη  – Κέπετζη, Σταυρούλα Μπάρη και Δάφνη Δεληπάλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας και την παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Χαβιανίδης. Κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμων των συνανθρώπων μας, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ, Κώστας Γιουτίκας.

Τα τιμώμενα πρόσωπα

Η Ειρήνη Τσιταμπάνη – Κέπετζη, μεταξύ άλλων, το 2011 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στον τότε νέο καλλικρατικό Δήμο Ωραιοκάστρου και ανέλαβε την Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου  προσέφερε ως το 2014. Συγκινημένη μίλησε για την πορεία της, για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και για το σθένος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες.

Η Σταυρούλα Μπάρη, η επόμενη γυναίκα που τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, το 1994 ηγήθηκε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Νέα Εποχή» και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, μοναδική, υποψήφια και εκλεγείσα σε τέτοια θέση γυναίκα στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η κ. Μπάρη μίλησε για την πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στις τοπικές κοινωνίες συμμετέχοντας στα κοινά.

Η Δάφνη Δεληπάλα, τρίτο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, το 2006 εκλέχτηκε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσοχωρίου και από το 2010 μέχρι το 2019 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. Κατά τη διάρκεια της θητείας της διετέλεσε αντιπρόεδρος ΔΟΠΠΑΩ, ενώ σε ηλικία 29 ετών ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Δεληπάλα αναφέρθηκε στη θέση των γυναικών στην κοινωνία και στις ικανότητες που έχουν για να μπορούν να διαχειρίζονται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά με το «TRINITY», ένα γυναικείο τρίο ηλεκτρικών εγχόρδων, που αποτελείται από δύο ηλεκτρονικά βιολιά και ένα ηλεκτρικό βιολοντσέλο.

============

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
,