Γ. Μπατζαρακίδης: Η κοινωνία χρειάζεται ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, αυτή η εθνική τραγωδία μας υπενθυμίζει δραματικά πως ζούμε σ΄ένα κράτος που δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους του. Μέσα στην θλίψη μας καλούμαστε να βάλουμε μια τελεία σε παθογένειες οι οποίες κρατάνε τη χώρα πίσω και που δυστυχώς κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Το πολιτικό σύστημα δεν έχει άλλα περιθώρια, όσοι ασχολούνται με την πολιτική θα πρέπει να αντιληφθούν πως οι εποχές άλλαξαν και είναι η ώρα της ρήξης με το παλιό, με τις διαχρονικές παθογένειες, με την “πολιτική” του ρουσφετιού και του εύκολου δρόμου.

Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά κοιτάζοντας ψηλά, δημιουργώντας ένα κράτος σύγχρονο, αξιόπιστο, δίκαιο με αρχές και αξίες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο.

Το αδιανόητο συμβάν ξετυλίγει το κουβάρι των ευθυνών καθώς εδώ και μια δεκαετία συμβάσεις έμεναν στα συρτάρια την ίδια ώρα μάλιστα που στην Νέα Δημοκρατία μιλούσαν για ασφάλεια και στον ΣΥΡΙΖΑ για λευκό βέλος χωρίς να υπάρχει η ανάλογη υποδομή για αυτό.

Χρέος λοιπόν της πολιτείας είναι η απόδοση ευθυνών και η αλλαγή σελίδας στον Ελληνικό σιδηρόδρομο. Είναι αδιανόητο όταν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο μπροστά, να μην υπάρχουν τεχνολογικά μέσα σε χρήση τα οποία θα αποτρέπουν το ανθρώπινο λάθος.

Η αξιοκρατία στο κράτος είναι αναγκαία για να αποφεύγουμε διορισμούς από τα παράθυρα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Η κατάρτιση με την τεχνολογική εξέλιξη, η γνώση πάνω στην υπεύθυνη δουλειά, είναι θέματα που αφορούν ένα κράτος σοβαρό, δημοκρατικό και σύγχρονο. Στο σύνθημα, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε το ερώτημα παραμένει. Ώρα να επιλέξουμε όσους έχουν σχέδιο, πίστη και όραμα να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.

Γιάννης Μπατζαρακίδης – Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος,

υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Β Θεσσαλονίκης

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,