Μαθητές από το Ωραιόκαστρο στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε μαθητές σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας

Πήραν χρώματα και ζωγράφισαν στο χαρτί τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Τον πόνο της καταστροφής και της απώλειας τον μεταμόρφωσαν σε τραγούδι ελπίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκλονισμένοι από τις εικόνες βιβλικής καταστροφής από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σταθούν στο πλευρό μαθητών των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από τον Εγκέλαδο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος Δ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου έγραψαν στίχους και τους έκαναν τραγούδι το οποίο μετέφρασαν στην αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

«Μπορεί να μην ξέρεις / εγώ όμως σ’ αγαπώ / στη γειτονιά μου μένεις / για σένα τραγουδώ (…) Άκου λοιπόν φίλε / φωνάζω δυνατά / έι δυνατός μείνε φίλε μ’ ακούς εκεί μακριά;», είναι στίχοι του τραγουδιού που έγραψαν τα παιδιά.

Ακόμη έκαναν ζωγραφιές, εκφράζοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών.

Παράλληλα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου συγκέντρωσαν σχολικά είδη, μπλοκ, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους κ.ά, και τα παρέδωσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου -μαζί με τις ζωγραφιές τους-, προκειμένου να αποσταλούν στους μαθητές των σεισμόπληκτων  περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.

Τα παιδιά υλοποίησαν την πρωτοβουλία τους με τη στήριξη της δασκάλας τους, Αντωνίας Γεωργιάδου.

Τα σχολικά είδη και οι ζωγραφιές των μαθητών του Ωραιοκάστρου θα ταξιδέψουν στις σεισμόπληκτες περιοχές, μεταφέροντας μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αισιοδοξίας στους μαθητές που δοκιμάζονται.

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,