Έλεγχοι σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς από την ΕΛ.ΑΣ.

Ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων. Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ήδη στο πλαίσιο αυτό, έχουν πραγματοποιήσει στοχευμένες δράσεις – ελέγχους ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς jξεκινώντας τους ελέγχους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης,  σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Από τους πρώτους ελέγχους σε συνολικά (62) άτομα βεβαιώθηκαν (8) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, εκ των (5) για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και (3) για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,