Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ασφάλεια μαθητών κρούει ο Αν. Πολυχρονίδης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει επανειλημμένα ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, για την επικινδυνότητα του δρόμου, επί της Υψηλάντου, όπου διασχίζουν μαθητές για το 3ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο κ. Πολυχρονίδης αναδεικνύει παρόμοιο ζήτημα, εκφράζοντας το φόβο και την ανησυχία δεκάδων γονιών που ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τους μαθητές που πηγαίνουν στα δύο σχολεία.

Πρόκειται για έναν δρόμο που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο αφού οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές αλλά και οι γονείς να μην μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια. Πόσο μάλλον τώρα που ο συγκεκριμένος δρόμος δέχεται και την «επιβάρυνση» των οχημάτων από την Κονταξοπούλου πού έκλεισε για έναν χρόνο (!) λόγω έργων στη γέφυρα Παπά!  Σίγουρα είναι μία πολύ σοβαρή υπόδειξη που η διοίκηση του Π. Τσακίρη πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη.

Ακολουθεί τα όσα επισημαίνει ο κ. Πολυχρονίδης στην αναφορά του:

“Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τιμήσαμε όλοι μας την μαθητιώσα νεολαία του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου. Ευθύνη όλων μας είναι να φροντίζουμε για την ασφάλεια τους και να εξασφαλίζουμε ότι δεν κινδυνεύουν στη σχολική καθημερινότητα τους.

Για αυτόν τον λόγο σήμερα πρέπει να υπενθυμίσουμε στην διοίκηση για ακόμη μια φορά τα μέτρα που προτείναμε στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των μαθητών που διασχίζοντας την οδό Αλ. Υψηλάντη στις διασταυρώσεις

-με Νέστου για να πάνε στο 3ο δημοτικό και

-Οδ. Ελύτη για να πάνε στο 2ο γυμνάσιο,

βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αυξημένο όγκο οχημάτων που χρησιμοποιούν την Αλ. Υψηλάντου λόγω αποκλεισμού οδών για την εκτέλεση έργων στη γέφυρα του ρέματος Παπά ( Γιαγκούλας) επί της Κονταξοπούλου!

Πρέπει στις ανωτέρω δύο διαβάσεις να υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι ή παρουσία περιπολικού, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών για όσο διάστημα παραμείνει κλειστή η Κονταξοπούλου!

Για τον ίδιο λόγο οι μονόδρομοι πέριξ του 3ου δημοτικού σχολείου καταργούνται από οχήματα που κινούνται αντίθετα προς τη μονοδρόμηση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Θέματα ασφάλειας -λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, έχουμε και στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου, του 1ου & 2ου ΓΕΛ και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα όπως:

– Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ΚΟΚ.

– Τοποθέτηση παλλόμενου σηματοδότη.

– Διαγράμμιση των διαβάσεων.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα ! Χθες !

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,