Αποκαταστάθηκε η ζημιά στη στέγη του Πέτρινου σχολείου – «Πυρά» από την αντιπολίτευση

Αποκαταστάθηκε η ζημιά -αποκόλληση λαμαρίνων- που προκλήθηκε από τους δυνατούς ανέμους στη στέγη του πλήρως ανακαινισμένου Πέτρινου σχολείου, το οποίο παραδόθηκε στη σχολική κοινότητα μόλις πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Polites Oraiokastrou o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ωραιοκάστρου, Χαράλαμπος Καζαντζίδης:


Χαράλαμπος Καζαντζίδης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ωραιοκάστρου

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα Τεχνική Υπηρεσία και Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στη στέγη του Πέτρινου Σχολείου από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν και την περιοχή μας.

Χθες το απόγευμα λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων δεν ήταν δυνατόν να γίνουν εργασίες. Συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή και με τη Διεύθυνση του Σχολείου και φροντίσαμε οι μικροί μαθητές να μεταφερθούν στο κεντρικό κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και να μην εκτεθούν σε κίνδυνο. 

Σήμερα το πρωί, όταν τα καιρικά φαινόμενα βελτιώθηκαν, η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με το συνεργείο του εργολάβου ξεκίνησαν εργασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα η ζημιά που προκλήθηκε στη στέγη από τους ανέμους αποκαταστάθηκε.»

Ανέστης Πολυχρονίδης: Η αδράνεια της διοίκησης Τσακίρη γίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια όλων μας

Ανέστης Πολυχρονίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Προχθές αναφερθήκαμε στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών στο δρόμο προς και από τα σχολεία!

Μετά το χθεσινό συμβάν στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου -αποκόλληση λαμαρίνας από το πρόσφατα ανακαινισμένο πέτρινο κτήριο, μιας ανακαίνισης κόστους 480 χιλ. Ευρώ με απ΄ ευθείας ανάθεση- γίνεται επιτακτικό το αίτημα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών, για έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων!

Ταυτόχρονα μετά και την χθεσινή πτώση δένδρου πάνω σε αυτοκίνητα και σπίτια στο ρέμα της οδού Μούζενας, όπου από τύχη δεν είχαμε θύματα, καλούμε για ακόμη μία φορά την διοίκηση να αναλάβει δράση και να κλαδέψει τα πανύψηλα δένδρα του ρέματος κατά μήκος της οδού Τσαφαρίδη στα Πεύκα,του ρέματος της Αγ.Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο, καθώς είχαμε πτώσεις δένδρων σε αυλές, πριν είναι αργά!

Ας αφήσουν τις άγονες αντιπαραθέσεις στο φ/β, τις απ΄ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και ας ασχοληθούν στον λίγο χρόνο που τους απομένει ως διοίκηση του δήμου, με την λύση των απλών καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Η αδράνεια τους γίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια όλων μας!

Πέτρος Αταμιάν: H ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι απλά προτεραιότητα αλλά ανάγκη

Πέτρος Αταμιάν
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

«Αδιαπραγμάτευτη» είναι η ασφάλεια των μαθητών για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Πέτρο Αταμιάν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Polites Oraiokastrou  «Το εν λόγω Πέτρινο σχολείο εγκαινιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Κανείς δεν διανοείται  πως μπορεί να υπάρχουν -αν υπάρχουν- ανοικτά θέματα ασφαλείας, ή ενδεχομένως κακοτεχνίες ή ακόμα και λειτουργικές «εκκρεμότητες» σε ένα ανακαινισμένο σχολείο που φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες μικρούς μαθητές.

Για εμάς η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι απλά προτεραιότητα αλλά ανάγκη. Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της σχολικής κοινότητας και είναι αδιαπραγμάτευτη.»

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,